Annonce
Byudvikling

Grønt samarbejde: Frederiksberg indgår klimaalliance med 15 andre kommuner

Med klimaalliancen går kommunerne sammen og forpligtiger sig til i fællesskab at fastholde politisk fokus på implementering af de grønne planer. Foto: Frederiksberg Kommune

Frederiksberg er én af 16 kommuner, der er gået sammen i en klimaalliance, som skal styrke den kommunale klimaindsats.

Igennem klimaprojektet 'DK2020' har kommunerne i løbet af det seneste år udarbejdet handlingsplaner for lokale klimaindsatser, der lever op til den internationale Parisaftales målsætninger. Næste skridt er den konkrete implementering af dem.

Med klimaalliancen går kommunerne sammen og forpligtiger sig til i fællesskab at fastholde politisk fokus på implementering af de grønne planer. Ambitionen er at flere af landets DK2020-kommuner på sigt bliver en del af alliancen.

Annonce

De 16 kommuner, som foruden Frederiksberg, tæller Albertslund, Allerød, Assens, Fredericia, , Frederikshavn, Helsingør, Høje-Taastrup, Jammerbugt, Køge, Lemvig, Lolland, Middelfart, Samsø, Sønderborg og Vejle, er tætte på borgerne og har redskaberne til at ændre og påvirke de rammer, der har størst betydning for klimaet.

Det forpligter, fastslår borgmester Simon Aggesen (K), der er blevet udpeget som formand for klimaalliancen for en to-årige periode:

- I kommunerne har vi en forpligtelse til at udvikle løsninger, der kan være med til at sikre et CO2-neutralt og klimarobust samfund. Kommunerne skal skabe rammerne for, at det er nemt at være klimavenlig borger og virksomhed, og det kræver, at vi lærer af hinanden.

I sin egenskab som formand indgår Simon Aggesen i klimaalliancens styregruppe, som foruden Frederiksberg Kommune består af repræsentanter fra Jammerbugt, Middelfart og Sønderborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce