Annonce
BYENS BEDSTE LIV

Guide: Her er nogle af de hyggeligste københavnske gårdhaver

Hotel Fy & Bi i Valby har den tilhørende Café Asta. Caféen er velbesøgt på grund af den store gårdhave, der oser af dansk blomstrende sommer. Foto: Hotel Fy&Bi.
Spisestederne i København og omegn er gode til at udnytte og omdanne kvadratmeterne i baggårdene til stemningsfyldte gårdhaver, der enten bruges som et lille åndehul fra gadernes summen eller som festligt fristed med drinks under åben himmel.

Mulighederne er mange, når sulten skal stilles i hovedstaden, og når vi samtidig skal dyrke den danske sommerhygge, er gårdhaver et oplagt valg.

Gårdhaver er i den grad i høj kurs, når jeg fra profilen @byens_bedste_liv scroller gennem billeder fra hovedstadens mange madbloggere, madelskere og byens andre borgere, som foreviger deres mad- og drikkeoplevelser på Instagram.

Hvorvidt gårdhaver altid har været særlig tilønsket, når vi skal spise ude, er der stor sandsynlighed for, men det står klart, at ejer du en café eller restaurant er det god lokkeeffekt, hvis du kan fremvise en hyggelige gårdhave med eksotiske planter og masser af lyskæder.

Annonce

Skjulte oaser

Når du søger mod et spisested med gårdhave, er der uden tvivl lagt op til dansk sommerhygge. Mange steder varer hyggen til langt ud på efteråret og endda også i vintermånederne alt efter antallet af varmelamper og mængden af tæpper.

Jeg spotter dog to forskellige tendenser blandt de mange skønne gårdhaver. Enten anvendes gårdhaverne som et tilflugtssted fra byens summen, hvor kan du nyde din kaffe i ro og mag i en beplantet gårdhave, som giver en følelse af at være i en lille oase.

Modsat søger mange også mod gårdhaven eller den møblerede baggård for at være dér, hvor den gode stemning er. Det er her mange søger hen for at ryge, socialisere med andre gæster og forlænge deres sommeraften udendørs, hvor kulørte lamper og musik sætter en festlig stemning.

Flere af byens gårdhaver rummer begge tendenser, og agerer skøn dase oase om dagen og festligt mødested om aftenen.

Annonce

Vi anbefaler

Er du til til den afslappede oase, skal du besøge Lille Petra i indre by, hvis gårdhave er fyldt med høje pottetræer, frugter, snoede planter og små taburetter der bidrager til en atmosfære af sommerliv midt i byen.

I Valby har Café Asta sørget for romantisk, sydlandsk atmosfære, hvor du er omkranset af gule varme vægge, kæmpe nerier, sommerblomster og krydderurter.

Hos Lidkoeb på Vesterbro, finder du en vaske ægte baggårdsfest, hvor du kan udstyre dig selv med nogle af byens bedste cocktails. Her er lyskæder, langborde og musik som du kun kan blive i godt humør af. Du kan have anbefalingen in mente, da du kan benytte baggården hele året.

Hvis du følger Byens Bedste LIV's Instagram profil af samme navn få du nys om nye og måske ukendte spisesteder. Her har vi under fanen 'Guides' samlet endnu flere gårdhaver og baggårde som er værd at besøge i hovedstaden.

Om Byens Bedste Liv

Byens Bedste LIV er vores anbefalingsunivers på Instagram, hvor alle anbefaler de bedste oplevelser til hinanden. Denne artikel er fra Byens Bedste LIV til dig, for at inspirere og friste, så du kan gå på opdagelse i hele vores smukke hovedstad.

Tag profilen @byensbedsteliv eller brug hashtagget #byensbedsteliv. Så giver vi din anbefaling videre.

Følg os på Instagram ved at scanne QR koden med dit mobilkamera. Så kommer du direkte til vores profil.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce