Annoncørbetalt indhold

Guide til sikker netdating: 4 gode råd

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Kærlighed har altid været svært, og med den moderne netdating er det ikke blevet nemmere. For selvom du med netdating har næsten uendelige muligheder for at møde potentielle partnere fra hele landet, og selvom du kan vælge nicher og kriterier, som passer til lige netop dig, så kan du aldrig være sikker på, at du rent faktisk kan stole på den person og dennes identitet, når du kontakter eller bliver kontaktet af en profil på en datingside.


Annonce

Men det er en risiko, som er værd at tage, for med online dating får du som sagt en masse gode muligheder for at finde den eneste ene, og hvis du på samme tid tænker lidt over at beskytte dig selv, er du godt på vej mod både kærlighed og en sikker oplevelse online.


1.     Lav en ny mailadresse

På alle datingsider er det obligatorisk at oplyse en mailadresse. Men hvis du oplyser din helt normale mailadresse, som du bruger til onlinehandel og til at modtage beskeder fra det offentlige, udsætter du dig selv for stor risiko.


Personer med onde intentioner kan nemlig opsnappe personlige informationer fra din mail. Lav derfor en ny mailadresse, inden du opretter en datingprofil, så du har en mail, der kun bruges til datingsider og lignende.


2.     Beskyt dig selv mod hackere med onde intentioner

Internettet er nemlig fyldt med mennesker, der har onde intentioner, og som kun venter på en mulighed for at stjæle data fra dig eller tilsnige sig adgang til din mobil eller din computer – og det gælder også på diverse datingsider.


Derfor er det en god idé at installere en VPN-service i forbindelse med din onlinedating. Når du bruger internettet, er din personlige IP-adresse nemlig synlig for alle og enhver. Din IP-adresse er en slags ID-nummer, som netop din telefon eller din computer har, og når din IP-adresse er synlig, kan al din aktivitet på internettet ledes tilbage til dig som person.


Det er et problem for din sikkerhed online, for når du besøger en datingside, bliver din IP-adresse gemt, og hvis denne bliver opsnappet af en hacker, har denne frit adgang til din computer eller mobil.


Her kan hackeren stjæle følsomme oplysninger om dig, mens hackeren også kan få mulighed for at følge med på din skærm, så personlige passwords kan aflures. Endeligt kan hackeren også snyde dig til at installere et program, som giver hackeren adgang til hele din computer eller mobiltelefon.


Alt dette kan du dog undgå ved at benytte en VPN-service. En VPN-service er nemlig et program, som skjuler din IP-adresse på nettet, hvilket betyder, at du kan bruge internettet på en langt mere sikker måde.


Med en VPN-service bliver al din aktivitet på internettet sendt gennem en sikker server, så det ikke er din egen personlige IP-adresse, som bliver synlig men i stedet den IP-adresse, som den givne server har.


Derfor kan ingen af dine aktiviteter på internettet ledes tilbage til dig, når du bruger en VPN-service, og da al data, som sendes mellem dig og serveren, på samme tid bliver krypteret, mister potentielle hackere muligheden for at få fat i dine oplysninger, som du eventuelt måtte oplyse i forbindelse med onlinedating.


Læs mere her og find ud af, hvordan en VPN-service kan gavne din daglige brug af datingsider.


3.     Overvej om det er en god idé at forbinde til Facebook

Når du laver en profil på en datingside, vil du ofte blive spurgt, om du har lyst til at logge på via din Facebook-profil. Fordelen ved at logge på via Facebook er, at dine oplysninger som eksempelvis køn, alder osv. automatisk bliver udfyldt, så det bliver hurtigere og nemmere at oprette profilen på datingsiden.


Dertil vil Facebook også hjælpe med at præsenterer dig for singler, som kunne være interessant for netop dig, baseret på de data Facebook har om dig.


Men der er også risici forbundet med at forbinde din Facebook-side til en datingside. Får når du forbinder via Facebook, vil du også forbinde datingsiden til din personlige mail, og det er som nævnt tidligere en ting, som er bedst at undgå.


4.     Oplys aldrig personlige oplysninger

Du får som nævnt mange nye muligheder med onlinedating, men du skal altid huske, at nogle af de profiler, som du ser på diverse datingsider, er falske. Det betyder, at profilerne kun er oprettet for at snyde andre brugere, og det er noget, du altid skal have i baghovedet.


Derfor skal du aldrig oplyse personlige oplysninger, når du bruger datingsider. For selvom en profil virker troværdig, og selvom personen i den anden ende sender søde og charmerende beskeder, så er der en risiko for, at vedkommende kun har til hensigt at snyde dig.


Derfor må du aldrig udleverer eksempelvis bankoplysninger, CPR-nummer eller anden data, som kan udnyttes og bruges imod dig, hvis de kommer i de forkerte hænder. Så husk at beskytte dig selv på nettet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.