Annonce
Byliv

Halinspektørerne tilbage i nogle københavnske idrætshaller: Vi følte os utrygge

Børn og unge kan igen føle sig trygge når de drager ned i hallen. Foto: Martin Sørensen
På et lille år er der anmeldt 108 hændelser om manglende tryghed på i alt 22 idrætsanlæg i Københavns kommune.

Efter at kultur- og fritidsudvalget i 2017 vedtog at fjerne halinspektørerne i Københavns idrætsanlæg er der sket en stigning i utrygheden ved at være i hallerne, både for trænere, børn og deres forældre. Den nye effektivitetsmodel trådte i kraft i 2019, og siden da er flere sager om  utryghed blevet anmeldt.

I perioden 1. maj 2020 til 1. april 2021 er der i alt registreret 108 tilfælde af manglende tryghed i Københavns 37 idrætshaller. De anmeldte hældelser er af meget forskellig karakter og dækker bredt. Der er blandt andet tale hærværk, hvor der er registreret 47 tilfælde, 45 hændelser af uroskabende adfærd, trusler og tre tilfælde med fysisk vold. 12 hændelser kategoriseres som 'andet'.

Det er kun 15 ud af de 37 idrætsanlæg, der ikke har registreret nogle tilfælde af uroskabende adfærd i perioden.

Annonce

Hvad bringer fremtiden?

Kultur- og fritidsudvalget har afholdt halvårlig status for blandt andet at vurdere effekten af at fjerne halinspektørerne rundt omkring i København. Det har medført en genindførelse af halinspektørerne i nogle haller.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) har været fortaler for at indsætte halinspektørerne i de haller, der har et behov.


Det handler om at kunne dyrke sport under trygge rammer

Cecilia Lonning-Skovgaard


- Jeg er blevet kontaktet op til flere gange siden 2019 omkring utrygheden ved at være på de forskellige idrætsanlæg i København, og derfor er det et vigtigt emne for mig at bringe op igen og få løst, siger Cecilia Lonning-Skovgaard og fortsætter:

- Det handler om at kunne dyrke sport under trygge rammer. At børn og unge har lyst til at tage ned i hallen, og at forældre ikke skal gå rundt og bekymre sig, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Udover den faste bemanding som allerede er blevet genindsat i Bellahøjhallerne, Sundby Idrætspark og Ryparkens Idrætsanlæg, blev der ydermere tildelt fire halinspektører til Hal C og Sundbyøster Idrætsanlæg 1. Januar 2021.

Budgetaftalen for Københavns kommune har afsat 1,5 millioner kroner på service i 2021-2024 til genindførelsen af halinspektører.

Annonce

Vi kan føle os trygge igen

Vanløsehallen blev med beslutning i Kultur- og Fritidsudvalget 24. september 2020 trukket ud af halinspektørordningen og indgik derfor ikke længere i den halvårlige status.

Det har Kultur- og Fritidsudvalget rettet op på og indført en skræddersyet lokal løsning som igen gavner brugerne i Vanløse, og Ole Leonhardt er endnu engang at finde i Vanløsehallen, denne gang som idrætskoordinator.


Halinspektørens tilstedeværelse har skabt en kæmpe tryghed

Udtalelser fra flere af brugerne af idrætsanlæggene


Undersøgelser og spørgeskemaer foretaget af Københavns kommune og kultur- og fritidsudvalget, viser en generel enighed om, at halinspektørernes tilstedeværelse giver en tryghed, og både børn, unge, forældre og trænere føler igen en ro, når de drager ned i hallerne.

- Halinspektørernes tilstedeværelse har skabt en kæmpe tryghed for både trænere og spillere i foreningerne. Efter flere år med meget utrygge rammer, er det dejligt at komme i hallen, og ikke længere frygte, hvem der kommer ind, når døren til hallen åbner, udtrykker flere af brugerne af de københavnske idrætsanlæg.

Cecilia Lonning-Skovgaard understreger, at hun efter ferien vil følge op på, om de haller der har et behov for halinspektører, nu også har fået genindført sådan en, da det rent faktisk kun er cirka seks haller der har en halinspektør ud af de 22,  hvor der er anmeldt hændelser.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvinde snydt af tricktyv: Kort efter fik hun sin hævn

BYLIV

Så er det slut: Herolds Varehus bliver til museum i Stege

112

Person reddet ud fra brand i natten

København

Kæmpe debat om larm i Nørrebroparken: - Politiet burde skue ned for deres sirener

KLUMME

Mai & Rådhuset: Hvis du vil have en ven i politik, bør du købe en hund

BYLIV

Spøgelseshistorier fra Fyrtårnet: Røgalarmen gik i gang hele tiden

Byliv

Ikonisk kunstværks overlevelse lider et knæk: Uden det mister området en vigtig del af sin historie

Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Alarm 112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm 112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

112

53-årig mand varetægtsfængslet for vold mod sin kæreste - hun er stadig i kritisk tilstand

Annonce