Annonce
KOMMUNALVALG

Han har vist kønsorganet på valgplakat: Nu er Sheriffen fra Amager tilbage

John Wagner tilranede sig al opmærksomhed, da han løb på scenen under DRs valgshow i 2013. Arkivfoto: Lea Meilandt Mathiesen/Ritzau Scanpix.
Han er kendt som ’sheriffen fra Amager’ med cowboyhat og seksløber og slogans som ’Stem på Wagner, det gavner’. Nu dukker han op igen. Som kandidat for Kærlighedspartiet.

- Det handler om at give kærlighed og medfølelse til folket i stedet for kort og kontant afregning. Vi må snart ikke kysse eller kramme hinanden, så hvorfor ikke indføre mere medmenneskelighed, følsomhed og besvare borgernes henvendelser med en venlig stemme i stedet for de skal lytte til en telefonsvarer.

John Wagner har kørt valgprogrammet i stilling. Målet er at blive valgt til Københavns Borgerrepræsentation. Han har tidligere stillet op til både kommunal- og folketingsvalg uden at komme ind, men 'Sheriffen fra Amager', iført cowboyhat og seksløber og slogans som 'Stem på Wagner. Det gavner'. er ikke til at slå ud af stilen.

Denne gang stiller han for Kærlighedspartiet.

Annonce

Tidligere stillede han op for Velfærdslisten. Og gennem de seneste 20 år har John Wagner været et kendt indslag i gadebilledet, når han har samlet underskrifter, blandt andet foran Amager Centret.

John Erik Wagner slog sig i starten op på mærkesager som bedre hjælp til ordblinde, gratis tandlægehjælp og afskaffelse af jobcentrene.

Sheriffen bragede dog først for alvor igennem i medierne, da han ved det seneste folketingsvalg lancerede en vovet valgplakat, hvor han poserede kun iført pistolbælte, seksløber - og synligt kønsorgan.

Wagner var i medier verden over, blandt andet The Guardian og CNN.

Plakaterne forsvandt hurtigt fra gadebilledet, da flere borgere skulle sikre sig et eksemplar - eller pille dem ned i forargrelse.

Sceneløber i 2013

Da han i 2013 stillede han til kommunalvalget blev han landskendt som sceneløber, da han under en stor valgdebat for DR i Koncerthuset rejste sig fra sin plads blandt publikum og stormede på scenen til vært Kim Bildsøe Lassen, som fik læst og påskrevet.

Wagner var frustreret over, at lokallisterne fik nok opmærksomhed i valgkampen. Herefter blev han eskorteret fra salen af vagter. Ved det efterfølgende kommunalvalg opnåede John Erik Wagner 111 personlige stemmer. Ved kommunalvalget i 2017 fik Wagner dog parkeret seksløberen og og dristige plakater.

Dér stillede han første gang op for Kærlighedspartiet som nummer seks på listen.

Men selv om Wagner har skiftet parti, så er mærkesagerne de samme som altid.

Den tidligere renovationsarbejder, der bruger en del tid som skrædder under en arbejdsløshedsperiode, vil indføre borgerløn og et huslejeloft på lejeboliger i København, så blandt andet studerende har råd til at bo i byen.

Annonce

Fremgang i 2009

Nu drømmer Wagner om et personligt stemmetal, der er højere end tidligere.

Den hidtil største fremgang opnåede han ved valget i 2009. Cowboy-imaget var til dette valg udskiftet med et gangster-ditto, som var særdeles synligt i gadebilledet op til valget. Dengang stillede Wagner op som partiboss med tre andre kandidater hos Velfærdslisten. Wagner fik 40 personlige stemmer, listen 18 stemmer og de tre andre kandidater 12 stemmer til sammen. Det gav 70 stemmer til Wagners liste - succeskriteriet var over 50 stemmer.


Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Julen nærmer sig, og Nørrebro Bryghus inviterer: Skillemadinkadu ikke med?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Offentlige midler

Nye beskyldninger: Borgmester brugte kommunens medarbejdere til at reklamere for sit parti

Knæk cancer

11-årige Isabella: "Vi har Vanløses største valnøddetræ, så selvfølgelig er det valnødder der skal knækkes"

LOTTERI

Lynetteholm: Borgere bliver udtrukket via Danmarks Statistik

ny statue?

Kunster bag kontroversielt forslag om statue med nøgen, gravid ved kirke: Jeg føler, tiden er moden

Gik helt galt

17-årig satte cykel til salg: Kort tid efter bankede politiet på hans dør

Byens Bedste LIV

Michelin-restaurant gentager kæmpe succes: Langer særlige sandwiches ud gennem kældervinduet

København

Cecilie havde tømmermænd: Efterlyste redningsmand på Facebook

skattestigninger?

Næsten hver anden borger på Frederiksberg: Skatten skal holdes i ro

Miljø

Længe ventet grønt initiativ: Nu er der strøm på Oslobåden

PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

hjemløshed

Hjemløse skal i egen bolig i stedet for på herberger: Socialdemokratiet i København hilser dagens udspil fra regeringen om hjemløshed velkommen

112

Parkeringsfrustrationer når nye højder: Ødelægger flere biler på Helsingborggade

Annonce