Annonce
Debat

Handicapkonventionen skal være lige så vigtig som de 17 verdensmål

Cheanne Nielsen (DF). Pr-foto

Læserbrev: Det er ikke til diskussion. København skal være mere handicapvenligt. Derfor undrer det mig, at man i Borgerrepræsentationen ikke har kørt Handicapkonventionen lige så hårdt frem som de 17 verdensmål. For de mål er sandelig blevet markedsført til fulde i salen gennem årene.

Det er noget helt andet, når vi taler om fysisk handicap. Om gangbesvær. Vi ser det hver gang. Bunker af byggerier og lokalplaner vedtages på møderne i Borgerrepræsentationen. Og man vil så gerne have, at vores by skal være den foretrukne hovedstad på planeten. Jeg mindes ikke at have set en eneste lokalplan, hvor der ikke stod ord som ”bæredygtig, grønnere, klimavenlig, energibesparende” og ingen steder står der helt obligatorisk ”handicapvenlig”.

Ingen steder i lokalplanerne står der som en selvfølge, at der tages hensyn til gangbesværede, mens byggerier og omlægning af busruter står på. Tværtimod har vi set, at gangbesværede københavnere har været indespærret flere måneder ad gangen, fordi bussen ikke kører tæt nok på hjemmet.

Annonce


Vi beder om en gennemgående bydækkende analyse om fremkommelighed for borgere med gangbesvær.

Cheanne Nielsen


Vi ser også masser af gode initiativer på dagsordenen til fremme af erhvervslivet. Her møder vi ord som ”konkurrencedygtig, vækst, førende i Europa, tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft, tiltrækning af turisme” og hvad mere. Men jeg har ikke læst i lige så høj grad, slet ikke lige så hyppigt, at man helt konkret og udtalt ønsker at gøre forholdene endnu bedre for borgere og besøgende med handicap.

Det er sågar kommet frem, hvor besværligt det kan være for feriegæster med særlige behov at finde et hotel med en plejeseng og plads til kørestolen på badeværelset. Og at gæsterne ikke kan køre i taxa, når de vil, fordi liftbussen kun kører i bestemte tidsrum om dagen.

Derfor vil vi i Dansk Folkeparti gerne vide, hvad Københavns Kommune egentlig gør for at fremme handicapvenlighed. Og vi beder om en gennemgående bydækkende analyse om fremkommelighed for borgere med gangbesvær.

Når der så ofte adfærdsreguleres ved at tvinge eller lokke københavnere til at cykle, så er det vel ikke en sværere opgave at få erhvervslivet og det offentlige rum i øvrigt til at skrue op for handicapvenligheden?

Handicapkonventionen er ganske enkelt mindst lige så vigtig som verdensmålene. Den skal ganske enkelt håndhæves hver gang, vi har møde på Københavns Rådhus.

Annonce