Annonce
Klumme

Har du også lyst til at kende flere i dit lokalområde?

Therese Waltersdorff er 49 år og bor på Frederiksberg med manden, Michael. Sammen har de to børn på henholdsvis 19 og 14 år. Therese har en lang, kommerciel karriere bag sig fra mediebranchen, senest Dagbladet Børsen, og arbejder i dag som underviser og rådgiver med fokus på forbedringsprocesser. Privatfoto

Da jeg som 29-årig blev mor for første gang, kan jeg huske, at jeg tænkte, at nu var det slut med nye venskaber. Jeg forestillede mig, at livet (som jeg kendte det) var forbi. Jeg skulle til at redefinere mig selv – jeg skulle være småbarnsmor og husmor.

Jeg forestillede mig, at glæden ved at møde nye mennesker og udvide min bekendtskabskreds snart ville høre fortiden til. Måske var min opfattelse farvet af min opvækst – min mor havde kun én veninde, min skønne gudmor Bente, som hun havde været veninde med mange år, før jeg blev født. Måske var tiden også en anden, for jeg husker heller ikke, at mine veninders mødre havde dusinvis af veninder.

Jeg blev gudskelov klogere. Allerede da vores søn startede i institution, mødte jeg mange skønne og interessante mennesker, der tilmed boede i nabolaget. Det var ellers en ting, jeg havde savnet, at have en omgangskreds på Frederiksberg.

Annonce

Heldet med at møde nye, interessante mennesker fortsatte gudskelov med at følge mig, da vores søn startede i skole – for ikke at tale om da vores datter fulgte efter i henholdsvis institution og skole. Og så var der også fritidsaktiviteterne med endnu en anledning til at lære flere i lokalmiljøet at kende.

Mit håb for fremtidens Frederiksberg er, at vi kommer til at se en stigende interesse i at styrke vores lokalmiljø og bruge det og hinanden i højere grad.

Therese Waltersdorff

Nu er jeg nået til en ny æra. Alle de skønne anledninger til at sludre med forældre, lærere og pædagoger når man henter, eller i forbindelse med andre praktikaliteter, er ved at være slut. Gudskelov møder jeg stadig alle disse bekendtskaber i bybilledet. Det er noget, der er vigtigt for mig for at trives – at jeg kender mennesker i min nærhed, som jeg kan have meningsfyldte og støttende samtaler med om stort og småt. Også selv om det bare er i køen i Netto. Det er nemlig i samtalen med andre mennesker, at jeg føler mig mødt, støttet og får mod til at rejse mig igen, når livet ikke går helt som forventet.

En af de fantastiske ting ved at bo i en by som Frederiksberg er de mange muligheder og anonymiteten. Nogle dage er det dejligt, at man kan forsvinde i folkemylderet og blot være én i folkemængden. Andre dage, og dem er jeg begyndt at synes, at der er flere af, savner jeg at have en anledning til at komme hinanden mere ved.

Mit håb for fremtidens Frederiksberg er, at vi kommer til at se en stigende interesse i at styrke vores lokalmiljø og bruge det og hinanden i højere grad. Ligesom de mange og naturlige anledninger til at udvide bekendtskabskredsen når man får børn, forestiller jeg mig også, at vi ved aktiviteter i fremtiden vil se en tendens til at kere sig mere for det nære.

Som en bekendt på Frederiksberg udtrykte det, efter han havde sagt sit arbejde op for at blive selvstændig: ”Hov, jeg kender jo ikke så mange i mit lokalområde, selv om jeg har boet her i mange år”. Dét fik han lyst til at gøre noget ved. Første skridt er at planlægge en gårdfest i sin ejerforening. Han ville nemlig starte i det nære med at lære sine naboer bedre at kende. Mon ikke det smitter? Jeg håber i hvert fald, at det også har sat tanker i gang hos dig om, hvilken by du har lyst til at være en del af.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Julen nærmer sig, og Nørrebro Bryghus inviterer: Skillemadinkadu ikke med?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Offentlige midler

Nye beskyldninger: Borgmester brugte kommunens medarbejdere til at reklamere for sit parti

Knæk cancer

11-årige Isabella: "Vi har Vanløses største valnøddetræ, så selvfølgelig er det valnødder der skal knækkes"

LOTTERI

Lynetteholm: Borgere bliver udtrukket via Danmarks Statistik

ny statue?

Kunster bag kontroversielt forslag om statue med nøgen, gravid ved kirke: Jeg føler, tiden er moden

Gik helt galt

17-årig satte cykel til salg: Kort tid efter bankede politiet på hans dør

Byens Bedste LIV

Michelin-restaurant gentager kæmpe succes: Langer særlige sandwiches ud gennem kældervinduet

København

Cecilie havde tømmermænd: Efterlyste redningsmand på Facebook

skattestigninger?

Næsten hver anden borger på Frederiksberg: Skatten skal holdes i ro

Miljø

Længe ventet grønt initiativ: Nu er der strøm på Oslobåden

PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

hjemløshed

Hjemløse skal i egen bolig i stedet for på herberger: Socialdemokratiet i København hilser dagens udspil fra regeringen om hjemløshed velkommen

112

Parkeringsfrustrationer når nye højder: Ødelægger flere biler på Helsingborggade

Annonce