Annoncørbetalt indhold

Har du ondt i dine tænder?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Oplever du at det dunker og sviner i dine tænder? Dit tandkød er hævet, eller dine tænder er overfølsomme overfor kulde og varme? Der kan være mange årsager til, at du får ondt i tænderne en gang imellem, og ikke alle årsager er alvorlige. Men tandpine kan stadig være en ubehagelig omgang – heldigvis er der råd at hente.

Symptomer på tandpine

Annonce

Tandpine og kæbesmerter er i langt de fleste tilfælde helt almindelige. Der er intet unormalt i at føle milde jag i tænder og tandkød, eller at dine tænder er en smule sensitive overfor varme og kolde ting. Men begynder smerterne at være intense og vare ved i mere end 15 sekunder ad gangen, kan det betyde, at der er noget mere alvorligt galt og at du skal søge tandlæge. Oplever du en eller flere af nedenstående, er det derfor en god ide at kontakte din tandlæge:

-Intens smerte der varer ved i mere end 15 sekunder ved tryk på tandkødet

-Intens smerte der varer ved i mere end 15 sekunder efter varme/kuldepåvirkning

-Smerte der stråler ud i kinden, øret eller kæben

-Smerter når du tygger

-Hævelse omkring en tand

-Hævelse af kæbe eller kind

-Blødning omkring en tand eller ved tandkødet

-Skade eller traume i munden.

Ovenstående symptomer kan være forbundet med huller i tænderne eller en tandkødssygdom, såsom parodontitis. I disse tilfælde vil tandpinen ikke forsvinde af sig selv, og det er derfor nødvendigt at du opsøger din lokale tandlæge, som kan hjælpe dig med at smertedække og behandle det inficerede område.

Forebyggelse af tandpine – hvad kan du selv gøre?

Når først tandpinen er kommet, er der ikke andet at gøre end at opsøge tandlægen, som kan hjælpe med at behandle problemet. Men heldigvis kan du være på forkant og forebygge en eventuel tandpine. De fleste kan nemlig undgå alvorlige tandproblemer hvis de:

-Spiser en sund og varieret kost

-Husker at børste tænder både morgen og aften

-Bruger tandtråd dagligt

-Får renset tænder hos tandlægen minimum to gange om året

-Bruger tandbeskytter og hovedbeklædning ved sport, som kan forhindre eventuelle skader

-Forebyg huller i tænderne med flour eller xylitol

-Stop med at ryge.

Følger du ovenstående råd, kan du i langt de fleste tilfælde holde tandsmerterne på afstand.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.