Annonce
Byudvikling

Hele dage uden en eneste kunde: Genopretning af Jægersborggade kvæler de erhvervsdrivende

Udbedring af Jægersborggade er til stor gene for de erhvervsdrivende i gaden. Det er sat til at slutte juni 2022. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Erhvervsdrivende i Jægersborggade føler sig frustereret og magtesløse over en totalopgravning af gaden. Kunderne bliver væk.

Efter en lang corona-nedlukning og et omfattende altanprojekt har Jægersborggades handelsliv været noget udfordret det sidste halvandet år. Men det stopper ikke her. For i sidste uge påbegyndte Københavns Kommune et større udbedrings-projekt, som omfatter nye vandstik-ledninger, rottespærring, fortov- og brolægning af gaden. Et projekt som ifølge varslingen står til at afslutte juni 2022.

Jeg er blevet nødt til at forlade butikken engang imellem, simpelthen fordi larmen lige udenfor vinduet har været så voldsom at ingen kunder har villet nærme sig.

Casper Madsen

Mange af de erhvervsdrivende i gaden ryster på hovedet, for en ting er larm og støj fra de store maskiner foran butikkerne i den smalle gade, men en anden og mere alvorlig konsekvens af genopretningen af Jægersborggade er den manglende omsætning - en naturlig bagside af en afspærret handelsgade.

Urimelig timing

på Jægersborggade 53 ligger Flacodesign ejet af lampedesigner Casper Madsen. Han er rystet over forvaltningens beslutning om at foretage en genetablering af gaden netop nu og på den måde lade de erhvervsdrivende bløde endnu mere. Som reaktion satte han sig til tasterne for at komme af med sin vrede og frustration over, at gaden endnu i 9 måneder skal være meget lidt fremkommelig for de handlende - og ikke mindst svær for de erhvervsdrivende at drive forretning i. Casper Madsen mener, at timingen er helt urimelig.

Flacondesign er ligesom mange forretninger på Jægersborggade ramt af det omfattende arbejde foran butikken. Ejer Casper Madsen er helt igennem frustreret. Foto: Rebecca Veinø Johansen

- Bedst som vi havde håbet på ro til turisterne, og til at lokale kunne færdes og handle i gaden, starter kommunen et langt graveprojekt op, og gør igen gaden totalt ufremkommelig, larmende og ucharmerende, siger Casper Madsen og fortsætter:

- Jeg er blevet nødt til at forlade butikken engang imellem, simpelthen fordi larmen lige udenfor vinduet har været så voldsom at ingen kunder har villet nærme sig. Andre dage har fortovet været spærret så man nærmest skulle brug GoogleMaps for at finde vejen til min dør.

Annonce

Ikke noget rigtigt tidspunkt

Nørrrebroliv mødte også keramiker Inge Vincents. Hun er ud over at være erhvervsdrivende i Jægersborggade også en del af gadens handelsforeningen. Selvom hun ligesom mange andre fra gaden er ualmindelig træt af opgravningen af Jægersborggade, så spores der også en forståelse under frustrationen.

- Det er sindssygt hård, at drive forretning i Jægersborggade lige nu – og det har det faktisk været længe. Det er en virkelig ærgerlig timing for os. Vi havde bare brug for at kunne holde åben, siger keramikeren.

Keramiker Inge Vincents kæmper for at drive sin forretning under det gennemgribende vej-projekt på Jægersborggsade. Foto: Rebecca Veinø Johansen

De erhvervsdrivende er blevet varslet, men det gør det ifølge Inge Vincents ikke nemmere at acceptere. Hun havde ligesom mange andre i gaden håbet på at man kunne få gang i salget over efteråret og henover julen.

- Jeg er meget i tvivl om, hvornår et rigtigt tidspunkt for en så omfattende genetablering af gaden vil været. Den er hård for os erhvervsdrivende uanset om den kommer nu eller om et halvt år. Den gør bare lidt mere ondt nu, fordi vi har været gevaldig ramt på vores omsætning det sidste halvandet år.

Dette er svært at komme frem på Jægersborggade på grund af et omfattende arbejde i gaden. Nu kæmper de erhvervsdrivende for at få skabt et bedre flow for de handlende. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Lige nu kæmper handelsforeningen i Jægersborggade for at der bliver skabt et bedre flow i gaden, så man som minimum kan krydse gaden flere steder.

- Synergien ved at have mange butikker på et sted bliver udsat her, for folk har ikke lyst til at gå igennem gaden. Vi arbejder på at holde entreprenøren op på at holde sin byggeplads ryddelig og sikker, så barnevogne kan komme igennem og der ikke ligger byggeplader og gaber så folk falder, men tænker ikke det er deres primære interesse - det tager jo tid for dem. Men det er nødvendigt, afslutter Inge Vincents.

Der kan være dage hvor både Inger Vintcents og Casper Madsen ikke har en eneste kunde i deres respektive butikker. Og det er ifølge de to erhvervsdrivende utrolig frustrerende.

Annonce

Mening med galskaben

Teknik- og Miljøforvaltningen medgiver, at det naturligvis beklageligt, at de forskellige arbejder på Jægersborggade følger lige efter hinanden og uundgåeligt påvirker livet og flowet på gaden. De undskylder det dog med, at der har været uforudsete faktorer, som har påvirket arbejderne på Jægersborggade - herunder nedlukning under Covid-19 og et altanprojekt, som har været forsinket et års tid.

Ifølge Teknik- og miljøforvaltningen var genopretningen af Jægersborggade oprindeligt planlagt til at starte tilbage i maj 2021, men grundet det forsinkede altanprojekt samt HOFORs arbejde med udskiftning af vandledning, var forvaltningen nødsaget til at udskyde genopretningsprojektet.

Forvaltningen oplyser i et skrifteligt svar til NørrebroLIV, at de fra forvaltningens side tilstræber at koordinere anlægsarbejde med andre ledningsejere og interessenters arbejder, så anlægsarbejdet er til mindst mulig gene for borgerne og erhvervslivet - eksempelvis ved at etablere vendepladser på gaden, så leverancerne kan ske uhindret.

Derudover vil forvaltningen fremadrettet sikre, at adgangsforholdene til alle butikker opretholdes under anlægsarbejdet. De erhvervsdrivende har forvaltningens fulde forståelse. Derfor arbejdes der også nu på, at forvaltningen sammen med entreprenøren er ved at finde en mulige løsning for julehandlen i december således, at de handlende får mest mulig flow i gaden.

Det primære formål med genopretningen af Jægersborggade er trafiksikkerheden, fremkommeligheden og komforten for både gående, cyklister og bilister. Udskiftningen til et nyt københavnerfortov har også til formål at forbedre komforten for dårligt gående og svagtseende.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce