Annonce
EM

Hele Danmarks fodboldstemme: Jeg elsker at kunne høre S-toget køre mellem Nordhavn og Østerport

Andreas Kraul er ofte på arbejde for DR i Parken - fem minutter fra hans hoveddør. Foto: Bjarne Begius Hermansen/DR
Andreas Kraul, som gennem de sidste 15 år er blevet synonym med lyden af fodbold i DR, bor kun fem minutter fra Parken, hvor han opholder sig en stor del af sin arbejdstid - også til EM.

- Hvorfor flyttede du til Østerbro?

- Jeg er født og opvokset på Frederiksberg og havde egentlig aldrig regnet med, at jeg skulle bosætte mig fast andre steder end i netop den lille, beskyttede enklave. Men efter min studietid i Aarhus rykkede jeg så alligevel helt klassisk rundt i kortvarige lejemål i de fleste københavnske postnumre, indtil min daværende kæreste og jeg i for små 20 år siden fik tilbudt en lidt mere permanent lejelejlighed i Koldinggade. Den var ret meget for dyr for os, men til gengæld virkelig lækker og lå fantastisk, så vi slog til og fik det til at løbe rundt. Siden er jeg blevet så glad for 2100 Ø, at jeg aldrig er flyttet væk igen. Heldigvis boede min nuværende hustru også på Østerbro i Classensgade, så der bor vi nu med vores datter på ni, der dermed er ’indfødt østerbro’er’.


Annonce

Jeg er bydreng og elsker at kunne høre S-toget køre mellem Nordhavn og Østerport som fjernt lydtapet, når jeg skal sove om aftenen.

Andreas Kraul


- Hvad er det bedste ved Østerbro?

- Jeg er bydreng og elsker at kunne høre S-toget køre mellem Nordhavn og Østerport som fjernt lydtapet, når jeg skal sove om aftenen. Det giver mig en følelse af puls og liv. Det samme gør mylderet af børn på løbehjul og skolepatruljen om morgenen, når jeg følger min datter de tre minutters gang gennem Classens Have til Langelinieskolen. Vi er midt i byen, men her er samtidig grønt og roligt. To minutter efter kan jeg så løbe en tur på Kastellet eller drøne på cyklen til Svanemøllen Havn og hoppe i vandet.

- Hvilke yndlingssteder på Østerbro har du savnet under coronanedlukningerne?

- Jeg har savnet at kunne kigge inden for til morgenmad, frokost eller bare en kop kaffe hos David på restaurant ’Hos Fischer’ på Victor Borges Plads. En stor del af at bo i byen for mig er at bruge de forskellige steder uden for deres mest travle perioder og få følelsen af at være stamgæst. Samtidig har restauranter og caféer været nogle af de hårdest ramte, så jeg har virkelig set frem til, at de dygtige folk i den branche kunne åbne igen og få noget omsætning. Derudover har det været tæt på en katastrofe, at Idrætshuset og Østerbro Svømmehal har været lukket. Jeg har måttet lægge min motion totalt om og begynde på noget så vanvittigt som at løbe fast i stedet for at spille bold og svømme.

- Hvor på Østerbro vil du helst tilbringe en solskinstime?

- Der er ingen tvivl. Jeg spiller sådan noget halvgammelmandsfodbold hver fredag morgen, og nogle af ugens i særklasse bedste timer er, når vi bagefter sidder uden for i solen på Café Pixie og evaluerer samtlige skæve afslutninger og mislykkede indgreb over både lidt vådt og tørt. Fredag er ugens bedste dag, plejer vi så altid at sige til hinanden. Derudover elsker jeg nu også, når vejret er lunt, og vi går på aftentur med min datter til Østerberg Is i Rosenvængets Allé.

- Du får besøg udefra. Hvad vil du vise på Østerbro?

- Jeg vil tage en gåtur. Rundt på Kastellet, ned forbi og kigge inden for i Statens Museum for Kunst og så slutte med at ramme Parken. Måske endda tage gæsterne udefra med til en fodboldkamp derinde. Jeg er så privilegeret, at det fodboldstadion, jeg ofte har som min arbejdsplads, ligger fem minutter fra min hoveddør.

- Hvad er det værste ved Østerbro?

- Biler. Jeg skal godt nok ikke selv pege fingre af andre, for jeg har selv en bil, der fylder op og optager parkering, men jeg ville ønske, der var langt færre biler på gaderne på Østerbro.

- Hvad er dine fremtidsønsker for Østerbro?

- Jeg håber ikke, at boligmarkedet bliver ved med at udvikle sig så voldsomt, at det i endnu højere grad bliver en lukket klub at bo her. Jeg elsker at bo i København og på Østerbro, fordi det får mig til at føle pulsen, udviklingen og den ungdommelighed, jeg snart ikke selv har helt så meget af selv. Derfor skal der helst være plads til, at andre – som jeg selv gjorde som ung – flytter til området og skaber liv og glade dage.

Andreas Kraul

Født 1975, opvokset på Frederiksberg. Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1999 og blandt andet i praktik på radiosporten.

Derefter ansat på Aktuelt og Politiken, inden han i 2005 vendte tilbage til DR Sporten, hvor han er blevet den førende fodboldstemme på Danmarks Radio - og både er med på radio og tv - og dermed følger efter koryfæerne Gunnar 'Nu' Hansen (som også boede på Østerbro), Svend Gehrs og Carsten Werge.

Andreas Kraul modtog i 2009 DR's sprogpris og er forfatter til flere bøger om fodbold. Han er endvidere tidligere formand for Danske Sportsjournalister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce