Annonce
Kommunalvalg 2021

Her kan du se, hvad din nabo stemte på Østerbro

Både Socialdemokratiet og Enhedslisten fik 18.5 procent af vælgerne her på Kildevældsskolen, men hvem fik flest personlige stemmer lokalt? Det kan du se i artiklen her, hvor der er personlige stemmetal fra alle Østerbros valgsteder. Foto: Thomas Frederiksen
Det Konservative Folkeparti fordobler sine stemmer på Øster Farimagsgade Skole, mens en anden skole på Østerbro er en af Københavns eneste positive overraskelser set med socialdemokratiske øjne. Her kan du både se stemmeprocenter og personlige stemmer på lige netop dit Østerbro-valgsted.

Hvis dette var en sportsartikel og ikke handlede om noget så seriøst som det netop overståede valg, ville vi have skrevet, at Gunnar Nu Hansen ramte resultatet før alle andre.

Med sine 8.225 stemmer er Idrætshuset på pladsen opkaldt efter den legendariske kommentator nemlig et skaleret billede på hele København, når det kommer til de personlige stemmetal.

4.2 procent af stemmerne går således personligt til Line Barfod (EL), mens den nye overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S) lander 3.6 procent af stemmerne personligt i Østerbros smeltedigel. Stærkt efterfulgt af Jakob Næsager (C), der får 3,1 procent personligt.

Annonce

Det kæmpe fald i partistemmer hos Socialdemokratiet modsvares af den tilsvarende stigning hos de konservative og en lille stigning hos Enhedslisten, lokalt.

Et billede, der også gentager sig blandt vælgerne på Kildevældsskolen.

Stadig størst på Lundehusskolen

På mange måder ligner billedet på Østerbro, det billede, der er i hele København, undtagen på Lundehusskolen, hvor Socialdemokratiet trods en stor nedgang på 8.6 procentpoint, stadig er klart størst.


Det er der, jeg er opvokset, men jeg tror også man kan se på resultatet, at min profil, som tillidsmand og klassisk socialdemokrat med arbejderværdier, tiltaler vælgerne i området

Andreas Keil (S)


Her er det imidlertid ikke spidskandidaterne, der suger de fleste personlige stemmer, men den lokale kandidat, Andreas Keil (S), der løber med 5.8 procent af alle stemmerne.

- Det er der, jeg er opvokset, men jeg tror også man kan se på resultatet, at min profil, som tillidsmand og klassisk socialdemokrat med arbejderværdier, tiltaler vælgerne i området, siger Andreas Keil.

Annonce

Konservative vinder Øster Farimagsgade Skole

Eneste andet sted blandt Østerbros valgsteder, der markant går imod tendensen for hele København, er Øster Farimagsgade Skole, der netop nu er omringet af vejarbejde og parkeringscirkulerende bilister.

Her overaskede Det Konservative Folkeparti alt andet, end sidstnævnte befolkningsgruppe og gik hele 13 procentpoint frem til i alt 22.9 procent. Til sammenligning gik Socialdemokratiet 14.3 procentpoint tilbage og endte, som det kun fjerdestørste parti efter også Enhedslisten og De Radikale Venstre.

Der er sikkert mange andre historier gemt i tallene, der jo også afslører, hvor mange stemmer, de allermindste partier har fået på den enkelte hyperlokale valgsteder. Dem kan du selv dykke ned i her nedenfor.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

112

Hunde angriber elever: Fem på hospitalet

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

corona

Det skal være nemmere at få et stik: Nye vaccinecentre åbner

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

Tak for kaffe

Ikonisk københavner-café takker af: Farvel og tak for kaffe

byens bedste liv

Vidste du det? Kæmpe juletræ med lys og pynt hænges på hovedet

Annonce