Annoncørbetalt indhold

Historien om skalstolen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Skalstolen - eller CH70 - er selvfølgelig designet af den danske møbeldesigner Hans J. Wegner. Den er uden tvivl blevet populær grundet dens æstetiske design samt komfort, men hvad er egentlig historien bag denne stol og dens store popularitet? Det forsøger vi at give et kort svar på i denne artikel.


Annonce

Starten på skalstolen 

Vidste du, at skalstolen er en af Hans J. Wegners stærkeste designs? Til dags dato er det sådan, at den er kendt - hvilket er en præstation i sig selv, hvis man tænker over, hvor mange stærke designs Hans J. Wegner har skabt gennem tiden.


Skalstolen blev første gang produceret tilbage i 1963, men den blev faktisk ikke populær med det samme. Det gik mange år - helt op til 35 år, før skalstolen for alvor blev opdaget og blev populær i blandt danskerne. Sidenhen fik skalstolen diverse designpriser for dens innovative og stilrene design.


Sidenhen blev Wegners skalstol kendt som “den smilende stol” på grund af dens opadbøjede sæde. Generelt set har skalstolen mange såkaldte bløde linier, hvilket hurtigt giver stolen et organisk og blødt udseende. Wegner forstod at arbejde med træet og han så hurtigt, at det har potentiale i forbindelse med hans designs.


Hans J. Wegner fik sin inspiration fra den finske Alvar Alto og den amerikanske Charles Eames. De var nogle af de tidligste designere, som forsøgte sig med skal-designs. Dog var det ikke muligt at skabe skalstole, som vi kender dem i dag, før 1930’erne hvor den rette teknologi var til stede.


Skalstolens popularitet 

Skalstolen blev som nævnt i ovenstående afsnit ikke populær før 35 år efter, at den første gang var blevet designet og produceret. Dog, da danskerne endelig opdagede den, blev den meget populær. Det er svært at sige, hvad årsagen til dette er, men vi har dog nogle teorier.


Først og fremmest var skalstolen designet med henblik på at passe ind i de fleste hjem. Selvom designet er unikt, er der ingen tvivl om, at den appellerede til mange hjem - præcis som den gør det i dag.


Foruden et design, som mange danskere finder tiltalende, var der også fokus på komfort, når Wegner skabte hans møbeldesigns. Han gik hverken på kompromis med design eller komfort, så en Wegner stol blev hurtigt en meget god investering - idet den kunne holde i mange år fremadrettet. Og hvem ønsker ikke det, specielt hvis de har huset fuld af børn og en hektisk hverdag?

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.