Annonce
Black Friday

Hos lokal tøjbutik er Green Friday det nye sort: - Vi vil ikke bidrage til et overforbrug

Hos den lokale tøjbutik Donn Ya doll på Istedgade fejrer man ikke Black Friday, men derimod Green Friday. Foto: Julie Fristed Hansen
Ikke alle steder bliver det hele sort på fredag. Hos både en lokal tøjbutik på Istedgade og i byggemarkedet Silvan er Black Friday nemlig erstattet af Green Friday, hvor der er fokus på bæredygtighed, miljø og økologi.

Black Friday på fredag er en af årets største handelsdage, hvor der er et hav af særlige tilbud, store rabatter og mange mennesker på gaden. Men nogle lokale steder på Vesterbro vil du opleve, at Black Friday erstattes af Green Friday, som et modsvar til den store tilbudsfest.

Et af det steder er den lokale kvindetøjsbutik Donn Ya doll på Istedgade.

- Vi holder ikke Black Friday, fordi vi ikke vil bidrage til et overforbrug. Jeg synes, at Black Friday handler mere om bare at købe, end at tænke over, hvad man faktisk har brug for, siger indehaver Tine Heinze Engsted, da VesterbroLIV besøger hende i butikken.

Annonce

- Jeg synes, at man skal købe efter behov. Vi i butikken føler ikke for at være med på at gøre alle vores ting billigere, bare for at få folk til at købe noget mere. Men vi synes, at det giver mening at sætte fokus på de ting, der så er bæredygtige hos os, fortæller hun.

Jeg håber, at der kommer kunder med en masse slidt tøj, de har haft i mange år, men som nu trænger til at blive skiftet ud

Tine Heinze Engsted

Derfor afholder de Green Friday, hvor de bæredygtige og økologiske produkter i butikken sættes ned med 20 procent fredag 26. november.

- Vi vil gerne have, at folk ikke kigger på de kortsigtede behov, men at de ser længere frem. Vi håber, at vi med procenter på Green Friday kan få kunder til at vælge det bæredygtige og få nogle nye kunder, der her kan få øjnene op for det, siger butiksejerne og fortæller, at hun håber, at de i Donn Ya doll på fredag kan hjælpe kunder, som har tøj, der trænger til udskiftning, med at finde en bytter for eksempelvis deres slidte yndlingsjakke-, bukser, eller -bluse.

- Jeg håber, at der kommer kunder med en masse slidt tøj, de har haft i mange år, men som nu trænger til at blive skiftet ud, lyder det.

Kun en mindre del er på tilbud

Da den lokale tøjbutik har valgt at køre Green Friday, er det ikke store tilbudsskilte på alle stativer og hylder, man vil finde på fredag.

- Det er cirka 20 procent af vores produkter, som er bæredygtige og økologiske, og derfor vil være på tilbud på fredag, siger Tine Heinze Engsted.

Annonce

Ikke kun tøj

Det er ikke kun hos den lokale tøjbutik, at du vil opleve, at Black Friday er erstattet af Green Friday. Silvan, som blandt andet ligger på Fisketorvet, fejrer nemlig for andet år i træk Green Weekend. I stedet for at give kunderne rabatter, donerer hele detailkæden fem procent af weekendens omsætning til non profit-organisationen Plant et Træ, som sidste år resulterede i mere end 700.000 kroner til at plante træer.

– Vi indgik partnerskabet med Plant et Træ i 2020, fordi vi er overbeviste om, at det vil have en positiv effekt på miljøet og i lokalsamfundene. Efter den store succes sidste år, hvor Plant et Træ kunne donere frugttræsplantager til 58 børnehaver, er vi mere end glade for at kunne informere om, at vi vil gøre dette igen, siger Rasmus Kjærgaard, CSO i Silvan, i en pressemeddelelse.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

KV21

Sådan stemte Vesterbro: Enhedslisten buldrer frem

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mangel på sygeplejersker

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

byens bedste liv

Vidste du det? Kæmpe juletræ med lys og pynt hænges på hovedet

112

Dramatik på populært museum: 400 gæster evakueret efter mistanke om brand

Juletid

Juletræssalget på Halmtorvet sikrer jobs til byens udsatte: - Det er hyggeligt og gør hverdagen nemmere

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Krim

Stor aktion mod vandpibecaféer: Nu er den gal igen

BYLIV

Benproteser og sexlegetøj: Du drømmer ikke om, hvad folk glemmer i en taxa

DEBAT

Replik til debatindlæg om nyt bibliotek på Vesterbro: Hvad med dagligdagen på bibliotekerne?

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

For abonnenter

Truer Omikron årets julerejser? - Lige nu er reaktionen lidt panikagtig

Opråb

Politiet kommer med kraftig advarsel: Benyt dem IKKE

Annonce