Annonce
Kultur

Husker du romanen og filmen? Nu regner det med gode anmeldelser til Sydhavn Teaters version

Marie Carmen Lindegaard (til venstre) og Mille Maria Dalsgaard. Foto: Lars Grunwald.
Sydhavn Teaters udgave af forestillingen 'Ditte Menneskebarn', der er baseret på Martin Andersen Nexøs 100 år gamle roman, sælger billetter og begejstrer anmelderne.

'Ditte Menneskebarn' er stærkt teater, der er lige til at tude over.'

'En sanselig og vedkommende forestilling, der med sin helt egen tunge taler lige ind i fortsat aktuelle lighedsagendaer.'

'Teaterfortolkningen af 'Ditte Menneskebarn' lykkes med stærke scenebilleder på Sydhavn Teater. Med masser af livsglæde, men endnu mere smerte over historien om den evige arbejderkvinde, der slider sig op for andre.'

Annonce

Anmelderroserne regner ned over Sydhavn Teater og forestillingen Ditte Menneskebarn, der er baseret på Martin Andersen Nexøs barske roman fra 1921.

Politiken giver fire hjerter, der er fire stjerner fra webmediet om scenekunst 'I Scene', seks stjerner fra sceneblog.dk og en supergod anmeldelse fra dagbladet Information (der aldrig uddeler stjerner).

Vi er så benovede og stolte over, at vi har taget den her 100 år gamle roman og aktualiseret den, så den taler til folks hjerter i dag.

Mille Maria Dalsgaard, teaterleder på Sydhavn Teater

I 1946 blev romanen filmatiseret med Tove Maes i hovedrollen, og på Sydhavn Teater er den nyfortolket af instruktør Mareike Mikat, hvor fokus er lagt på Dittes liv i det fattigste slum i København.

- Det har været en længere proces, som instruktøren og jeg har været igennem. Ideen opstod i 2014, så har den ligget stille i nogle år, og på et tidspunkt fik vi så rettighederne til at spille den fra Gyldendal, men så kom corona og forsinkede det yderligere. Så det betyder enormt meget, at det nu er lykkedes, siger teaterleder Mille Maria Dalsgaard til SydhavnenLIV.

Hun medvirker selv i stykket sammen med Marie Carmen Lindegaard, og hele holdet bag forestillingen er begejstrede for de gode anmeldelser.

- Vi er så benovede og stolte over, at vi har taget den her 100 år gamle roman og aktualiseret den, så den taler til folks hjerter i dag. Det er så overvældende for os at have det her massive stof på hjerte, at forløse det, og at det så endda bliver så godt modtaget, siger hun.

Billetsalget er også gået strygende, så teatret har udvidet spilleperioden med nogle dage, så stykket kan ses til og med 30. september. Enkelte forestillinger er allerede udsolgt.

'Ditte Menneskebarn' opføres i Østre Kapel på Vestre Kirkegård, Vestre Kirkegårds Allé 15. Billetter på sydhavnteater.dk.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce