Annonce
Det sker

Hvad gør du egentlig, hvis din fugl flyver væk? Få svaret her

De to papegøjer har intet med den forsvundne papegøje i Vanløse at gøre. Foto: Jørgen Kirk
At ens fugl flyver væk, er nok de fleste fugleejeres mareridt. Vi har undersøgt, hvad der er det bedste at gøre, hvis man er så uheldig, at mareridtet bliver til virkelighed.

I går fløj en papegøje (lovebird, red) væk fra sin ejer, Ivi Platou, imens hun trænede med den. Og den helt store eftersøgning blev sat i gang.

Men hvad er egentlig det bedste at gøre, hvis din fugl - for eksempel en papegøje - flyver væk? Det har vi undersøgt.

Tjek retningen

Der ingen grund til at give op, fordi din fugl flyver væk fra dig, da der ifølge Fugleforum.dk er mange eksempler på fugle, der kommer tilbage til deres ejere, enten på egen hånd, eller fordi de bliver fundet.

Det er vigtigt, at ved hvilken retning fuglen flyver væk i, da det er ofte den retning, du skal finde fuglen.


En rimelig robust fugl kan sagtens klare sig en hel sommer på egen hånd, især hvis der er mange haver der fodrer.

Fugleforum.dk.


Derudover er det sjældent at en fugl, der ikke er vant til at være ude, bevæger sig ud over et større område for eksempel en større mark, hvilket betyder at en byfugl ofte indenfor bygrænsen. Og fordi befolkningstætheden er stor i en by er der en sandsynlighed for at der er nogle der ser fuglen. Derfor er det en god ide at efterlyse fuglen.

Annonce

Når du ser fuglen.

Når du finder fuglen er det, ifølge Fugleforum.dk, vigtigt ikke at gå panik, da den ofte er skræmt. Derfor skal du tale roligt til den.

Og da en papegøje, som den der forsvandt i Vanløse, ofte vælger sætter sig så højt som muligt kræver det tålmodighed.

Bedste tidspunkter at lede efter en forsvundet fugl

De bedste tidspunkter at lede på er om morgenen når det bliver lyst, og i skumringstimen, hvor fuglene fløjter inden de går til ro. Hvis du har andre papegøjer så sæt dem udenfor og lad dem kalde med.

Er fuglen ikke tam, skal du have et eller to net med. Og det er, ifølge Fugleforum.dk, en god ide, at man er flere, så en kravler op, og en holder øje med, hvor fuglen flyver hen, hvis den stikker af. Er den tam, kan man måske kalde den til stille og roligt til sig.

Går der mere end en dag, er der, ifølge Fugleforum.dk, ingen grund til at opgive håbet.

- En rimelig robust fugl kan sagtens klare sig en hel sommer på egen hånd, især hvis der er mange haver der fodrer, skriver Fugleforum.dk.

Og vigtigst af alt.

Måske kommer din fugl hjem, imens du ikke er hjemme, så hold dine vinduer åbne og sæt foder i vindueskarmen eller omkring buret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce