Annonce
Debat

Hvad med et reelt grønt marked på Frederiksberg?

- I en tid, hvor vi alle skal gentænke vores transportmuligheder, er det vigtigt at tiltrække indkøbsmuligheder, som ellers ligger længere væk, påpeger Kathrine Richter. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Læserbrev: I de seneste år er flere økologiske samarbejder dukket op, hvor gårde leverer økologiske varer til abonnenter, og vi henter varerne i cafeer og barer rundt omkring, for eksempel Fællesgro. Det er en udvikling, det forbinder land og by og harmonerer økologi og økonomi.

Samtidig skriger vi på mere biodiversitet - så hvordan gør vi det nemmere for os borgere at øge biodiversiteten i vores haver, på vores altaner og i vores nabolag? Hvad med et reelt grønt marked på Frederiksberg med salg af frø og planter, måske lokale frøbytter-foreninger og muligheder for plantekasser, der ellers ligger længere borte, at komme tættere på byen?

I en tid, hvor vi alle skal gentænke vores transportmuligheder, er det vigtigt at tiltrække indkøbsmuligheder, som ellers ligger længere væk.

Annonce


Kunne vi ikke skabe et foranderligt markedsrum, der baner vejen for nye grønne muligheder?

Kathrine Richter


Men hvad med de eksisterende blomsterbutikker og deres forretning? Der er skønne blomsterbutikker på Frederiksberg, og markedet behøver jo ikke være permanent. Rundt omkring i Europa ser vi ofte markeder 1-2 gange om ugen, og andre steder i verden findes deciderede 'Farmer’s Markets', hvor landbrug sælger deres særlige økologiske varer til byboerne.

Vi kender loppemarkedet på Frederiksberg Rådhus' parkeringsplads, og vi er vant til rum, der forandrer sig. Kunne vi ikke skabe et foranderligt markedsrum, der baner vejen for nye grønne muligheder?

Det er sådanne tanker, vi i Volt tager med under armen til kommunalvalget her i 2021 – naturligvis ledsaget af digitale og versatile borgerhøringer, så vi får flere ideer i spil, og så vi får mere indflydelse på vores fælles rum.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

skattestigninger?

Næsten hver anden borger på Frederiksberg: Skatten skal holdes i ro

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Alarm 112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Kultur

Forfatter Anders Bodelsen er død

Børn

Vuggestue lever i støjhelvede: - Vi kan ikke føre en samtale indenfor, selvom dørene er lukkede

Byliv

Månedens Buket: Susan spreder glæde og motivation til at røre sig - også når det regner

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

Annonce