Annonce
Byudvikling

Hvem på rådhuset har Nørrebros ryg: Gigantisk Diabetes Center indtager De Gamles By og grønne kvadratmeter

Benedicte Strøm er talsperson for borgergruppen 'De Gamles By'. Hun er rystet over udfaldet på mødet i Borgerrepræsentationen, hvor forslaget om at få en ny borgerhøring om lokalplanen for De Gamles By blev nedstemt. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Ønske om ny borgerhøring om Lokalplanen for De Gamles By blev torsdag nedstemt. Det kan få store konsekvenser for De gamles By, mener Borgergruppen 'Bevar De Gamles By'.

Da solen gik ned over De Gamles By torsdag aften, var det for mange med et håb om, at den fremlagte lokalplan for De Gamles By ville blive udlagt til endnu en borgerhøring på aftenens møde i Borgerrepræsentationen. Det skete ikke.

Det betyder, at placeringen af Københavns nye Diabetes Center vil blive placeret i De Gamles By til stor frustration for blandt andet borgergruppen 'Bevar De Gamles By', som har kæmpet for en ny borgerhøring. Borgergruppen mener, at beslutningen er taget på et forkert grundlag. De sidder bekymret tilbage og frygter konsekvensen af beslutningen. Talsperson for borgergruppen Benedicte Strøm er rystet over, at muligheden for en ny borgerhøring nu er slukket.

- Jeg forstår ikke hvordan, man kan ignorere Nørrebroerne på den her måde. Da vi fik fremlagt lokalplanen ved borgerhøringen, var det ud fra en anden præmisse om Diabetes Centret i De Gamles By. Der er så stor forskel, i det vi fik forelagt, til det som rent faktisk skal bygges på grunden - det er uhørt. Det er helt grotesk, at vi ikke kan få en ny borgerhøring, og at Nørrebro nu skal lide under det politiske spil, som så åbenlyst udspillede sig foran øjnene på os under mødet i Borgerrepræsentationen i går, siger Benedicte Strøm og fortsætter:

Annonce

- Når Center for Diabetes står klar, er det for 2.600 kronikere. Det vil betyde en øgede trafik, hvor regnestykket lige nu går på godt 45.000 ekstra bilkørsler, som vil blive ledt ind på Indre Nørrebro. I samme åndedrage inddrages 10% af det grønne i parken. Det er langt fra i orden og under alle omstændigheder en ny borgerhøring værdig.

Politisk drama ved møde

På mødet i Borgerrepræsentationen torsdag aften stod det imidlertid klart, at der ikke var opbakning til at lade borgerhøringen gå om.

Det vakte overraskelse blandt naboerne, fordi flere af de partier, som nu stemte imod en ny borgerhøring, for blot tre uger siden forholdt sig mere positivt over for den.

Jeg giver ikke meget for Enhedslistens paradeforestilling under mødet, og forstår ikke hvorfor de ikke vil kæmpe for det de stemte for.

Jakob Næsager (K)

På et møde i Teknik- og Miljøudvalget 30. august stemte Venstre og De Radikale blankt, men De Konservative og Dansk Folkeparti stemte for en ny borgerhøring. Ved mødet torsdag aften stemte alle fire partier imod en ny borgerhøring.

Særligt mærkeligt så det ud, at de Konservative stemte imod, da de for blot tre uger siden selv fremstillede forslag om, at lade borgerhøringen gå om.

Annonce

Paradeforestilling

Jakob Næsager (K) forklarer, hvorfor han valgte at stemme mod sit egen forslag.

- Vi var godt klar over, at vi ville havn i et mindretal - og håbede derved, at vi med en stemme mod forslaget om en ny borgerhøring kunne fremprovokere en reaktion hos teknik- og  miljøborgmester Ninna Hedager Olsen (EL), så hun kunne gøre sin ret gældende og tage punktet af dagsordenen. Det valgte hun ikke at gøre. Jeg giver ikke meget for Enhedslistens paradeforestilling under mødet - og forstår ikke hvorfor, de ikke ville kæmpe på alle måder for en ny borgerhøring, siger Jakob Næsager (K).

Ninna Hedeager Olsen stemte for, at høringen skulle gå om med den begrundelse, at lokalplanen var utilstrækkelig oplyst - men ønskede ikke på Jakobs Næsagers opfordring, at trække lokalplanen fra dagsordenen.

Til det kommenterer Enhedslistens Gorm Anker Gunnarsen:

- Vi valgte at fremstille forslaget om en ny borgerhøring af lokalplanen for De Gamles By. Desværre var der ikke opbakning fra forligspartierne - derfor lod vi det blive afgjort af flertallet. Enhedslisten ønsker ikke, at der bygges Diabetescenter og Hjertecenter i De Gamles By. Og det vil et andet flertal kunne beslutte efter valget til november. Når kommunen selv er bygherre, kan kommunen simpelthen vælge at lade være med at udnytte tilladelser til byggeaktivitet. Den lokalplan, som BR vedtog torsdag, er ikke et påbud om at bygge, siger Gorm Anker Gunnarsen.

Om det er spin eller politik, så ændrer det ikke på, at Nørrebro får færre grønne kvadratmeter og flere biler i og omkring De Gamles By på Indre Nørrebro, når Diabetes Centret står opført.

Byggeriet forventes at starte i februar 2022. Derudover skal der opføres et skolebyggeri med idrætshal - også i De Gamles By. Dette forventes at starte i 2023.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Kunstudstilling i Amager centret: `Way out of function`

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Annonce