Annonce
Klumme

Hvem skal vinde ræset om parkeringspladserne?

Therese Waltersdorff er 49 år og bor på Frederiksberg med manden, Michael. Sammen har de to børn på henholdsvis 19 og 14 år. Therese har en lang, kommerciel karriere bag sig fra mediebranchen, senest Dagbladet Børsen, og arbejder i dag som underviser og rådgiver med fokus på forbedringsprocesser. Privatfoto

En af de sjove ting ved at være klummeskribent er, at mine samtaler har taget en ny drejning. Jeg er i sagens natur blevet endnu mere interesseret i, hvad der foregår på Frederiksberg. Naturligvis for at gøre denne klumme mest mulig interessant for dig som læser.

Således sad jeg på, efter min mening, en af de flotteste Frederiksbergske pladser: Georg Carstensen Plads ved Frederiksberg Rådhus en søndag eftermiddag og nød solen på en bænk med en god veninde. Vi talte om stort og småt, og da alle livets små krumspring var blevet vendt, forhørte jeg mig, om hun mon havde nogle interessante pointer, som jeg kunne folde ud og perspektivere i min klumme.

Og søreme om hun lige ramte ned i et emne, som jeg er sikker på, er en af de varmeste politiske kartofler, nemlig parkeringssituationen. Det var nemlig sådan, at hun var frustreret over, at der var blevet inddraget nogle parkeringspladser for almindelige biler til fordel for elbiler. Hun oplevede derfor, at det var sværere for hende nu end tidligere at finde et sted parkere bilen.

Annonce

Ofte er jeg glad for, at jeg ikke er politiker, for netop denne problemstilling er umulig at løse til alles tilfredshed, når vi bor i den by i Danmark, der har den højeste befolkningstæthed. Jeg har nemlig gået og tænkt det modsatte: nemlig at jeg ville være tilbageholdende med at investere i en elbil, fordi jeg har opfattelsen af, at der ikke er nok steder at få ladet sin bil op i mit nærområde. Det er naturligvis kun en problemstilling for os, der ikke har egen parkeringsplads på Frederiksberg, men det formoder jeg må være en stor andel af de frederiksbergske bilejere.


hun var frustreret over, at der var blevet inddraget nogle parkeringspladser for almindelige biler til fordel for elbiler. Hun oplevede derfor, at det var sværere for hende nu end tidligere at finde et sted parkere bilen.

Therese Waltersdorff


Hvis du er fast læser af min klumme, vil du måske kunne huske, at jeg tidligere har berørt emnet set fra en cyklists synspunkt. Og man kan jo anskue parkeringssituationen fra mange synspunkter: som butiksindehaver, bilejer, elbilejer, delebilsbruger, fodgænger, cyklist, handicappet, bruger af offentlig transport, cafégæst og….. listen fortsætter i det uendelige.

Når jeg afholder workshops, laver jeg indimellem en øvelse, hvor deltagerne skal have forskellige ”briller” på. Det kunne for eksempel være at se parkeringssituationen fra forskellige perspektiver – dem, der værner mest om miljøet, de erhvervsdrivende, turisterne eller beboerne. Uanset hvilken brille man har på, får man et forskelligt perspektiv. Ofte med modsatrettede interesser. Og hvem er egentlig vigtigst, kunne man spørge sig selv.

Lad os dvæle lidt ved problemstillingen med elbilerne. Skal vi tilgodese dem, der vil investere i den grønne omstilling, og derved ”straffe” dem, der netop har købt en konventionel bil? For så længe batterikapaciteten ikke er bedre end den er, vil det være nødvendigt at lade op ofte. Og hvis opladningen er for logistisk udfordrende, vil det sætte en naturlig stopper for vækstkurven af indkøbte elbiler på Frederiksberg.

Svaret kommer nok an på, hvilken brille jeg har på den dag, du spørger mig. Måske du har det på samme måde? Men hvem har lyst til at bo i en by, der bremser den grønne udvikling?

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Dødsfald: En kulturpolitisk praktiker er gået bort

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

Annonce