Annonce
Vejarbejde

Hvilket mareridt: En kørestolbrugers møde med Østerbrogade

Gangbesværede har for tiden ekstremt svært ved at komme rund i området omkring Østerbrogade, hvor niveauforskelle, ramper og blødt underlag driller især kørestolsbrugerne. Foto: André Bentsen
Ny kørestolsbruger kan ikke komme rundt på Østerbro uden hjælp fra andre på grund af sjusk med afspærringer, op- og nedkørsler ved især vejarbejdet på Østerbrogade. Nu vil kommunen forbedre fremkommeligheden.

Det kan være en blandet oplevelse at driste sig ud i en tur på Østerbrogade, især, hvis man som Bente Groth er ny kørestolsbruger.

- Hvilket mareridt, siger hun kort og godt til ØsterbroLIV om oplevelsen, hun ikke længere selv, hverken kan eller tør gentage alene.

Det er ganske enkelt umuligt at komme frem til butikker, eller fra den ene side af gaden til den anden, uden hjælp fra andre mennesker.

Annonce

- Snævre passager, ingen ordentlige op- og nedkørsler flere steder. Flere steder med dybe afstande til plant niveau. Tilgængelighed er måske et begreb, der er ukendt i Københavns Kommune, spørger Bente Groth.

Heldigvis er folk på Østerbro gode til at hjælpe hinanden, men det er også nødvendigt, hvis man eksempelvis som handicappet skal have en jordisk chance for at besøge de lokale butikker på Østerbrogade. Foto: Privat

Vil løse problemerne

Det afviser områdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Jane Snog, naturligvis.

Takket være venlige og hjælpsomme forbipasserende kom jeg fri, men en lille tur rundt i kvarteret, herunder Østerbrogade, er efter den oplevelse udelukket at klare alene

Bente Groth

- Vi er klar over, at det store genopretningsarbejde kombineret med HOFORs ledningsarbejde på Østerbrogade skaber nogle udfordringer for fremkommeligheden, ikke mindst for gangbesværede og kørestolsbrugere. Det har vi selvfølgelig stort fokus på, og derfor er vi også i dialog med vores entreprenør om, hvordan vi bedst løser de problemer, der opstår i forbindelse med arbejdet, svarer Jane Snog.

Nogle løsninger har de sidste par uger været lidt mere kreative, end andre. Nu har kommunen holdt møde med entreprenøren om at sikre fremkommeligheden. Foto: Privat
Annonce

Tak til hjælpsomme naboer

Bente Groth er langtfra den eneste, der har haft svært ved at komme rundt på og omkring Østerbrogade, hvor ramper med hendes egne ord, ikke når helt op til dørtrinnene og flere steder efterlader mellemrum på mellem 10 og 20 centimeter. Ja selv cyklister har svært ved at krydse vejen for tiden, men ekstra svært er det altså, når kørestole også sidder fast i blødt underlag og derfor retter Bente Groth også en tak til dem, der hjalp hende.

- Takket være venlige og hjælpsomme forbipasserende kom jeg fri, men en lille tur rundt i kvarteret, herunder Østerbrogade, er efter den oplevelse udelukket at klare alene, understreger hun.

Og sådan skal det selvfølgelig helst ikke være. Derfor har Københavns Kommune også taget initiativer til at bedre forholdene for netop de udsatte brugere af området.

- Vi har netop holdt et sikkerhedsmøde, hvor hovedtemaet var, at fremkommeligheden skal forbedres – med særligt fokus på gangbesværede og kørestolsbrugere," siger Jane Snog og fortsætter:

- Jeg er ked af de gener, som beskrives i læserens indlæg, og det skal jo indlysende være muligt for alle at komme til og fra butikkerne. Selvom vi gør hvad vi kan, vil det dog desværre altid være vanskeligt at sikre niveaufri adgang til alle butikker, fordi belægningen laves om og arbejdet flyttes dagligt fra sted til sted.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Parkering

Hemmelig parkeringskælder: 155 tomme parkeringspladser bag lås og slå

Byliv

Forladt område har fået et gevaldigt løft: Nu skal længe ventet plads indvies

Trafik

Nu kommer elløbehjul tilbage til Københavns gader

Alarm 112

Taxavognmand kan miste bil efter chaufførs kørsel

Byudvikling

Slut med at klage over Lynetteholm: - Det er en demokratisk skandale

Jubilæum

Formand på fagbevægelsens 150 års fødselsdag: - Du kan ikke uddanne dig til næste sæson af Paradise Hotel

Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Det sker

`Way out of function`: Kunstudstilling i Amagercentret

Byens Bedste LIV

Med blomstervægge og asiatisk spiritus udgør Kintsugi den cocktailbar, Østerbro har manglet.

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

Podcasts

Lyt: Bassema blev aktiveret i 20 år - Derfor er det så svært at få indvandrere i job

Samfund

Dybvandsbombe fundet i Lynetteholm-undersøgelse

identitetspolitik

'Formand' er fortid i Borgerrepræsentationen: Flertal beslutter, at ordet skal skrottes

Annonce