Annonce
Samfund

Hvis cyklisterne går 50 meter, er der masser cykelparkeringsmuligheder

Det er langs s-banen på Frode Jacobsens Plads at Flemming Holberg Fenger vil bygge en cafe. Foto. Chili Djurhuus
Flemming Holberg Fenger har planer om at etablere en cafe på Frode Jacobsens Plads, men det kræver, at cyklisterne vil bruge cykelparkeringshuset ved Kronen.

- Hvis bare cyklisterne gik cirka 50 meter mere, kunne de parkere deres cykler tørt i et afskærmet i cykelhus. Ordene kommer fra Flemming Holberg Fenger. Og Jan Gehl har også været inde på det samme i et tidligere interview med VanløseLIV.

Det sted som cyklisterne skal gå, er 50 meter fra Frode Jacobsens Plads og 50 meter over til cykelparkeringshuset ved Kronen. Her er der 500 cykelparkeringspladser, og da VanløseLIV var forbi forleden var der i hvert fald 200 ledige pladser.

Grunden til, at der er overhovedet er cykelparkeringspladser på Frode Jacobsens Plads skyldes, at Københavns Kommune i forbindelse med byggeriet af KulturStationen satte et krav i Lokalplanen om, at cirka halvdelen af pladsen skulle være cykelparkering. En cykelparkering, der nu efter cykelparkeringen blev etableret i 2004 ikke - ifølge Flemming Fenger og Jan Gehl ikke længere er behov for.

Annonce

Cafe med udeservering

- Da Kulturhuset for 20 år siden blev bygget om, blev det skrevet ind i lokalplanen, at cirka halvdelen af Frode Jakobsens Plads skulle være cykelparkering, hvilket bevirker, at borgerne nu må kæmpe sig frem gennem de mange fritstående cykler udenfor stativ og i cykelstativer siger Flemming Holberg Fenger, der fortæller, at han har planer om, at etablere en cafe ved navn Cafe Morrison, men det er kun realistisk, hvis kravet om cykler i lokalplanen forsvinder. For cyklerne står, hvor han vil bygge cafeen.

Da kravet om cykelparkering på Frode Jacobsens Plads blev skrevet ind i Lokalplanen, var cykelparkeringen ved Kronen endnu ikke etableret.

- Noget af det, der kunne forskønne Frode Jacobsens Plads, ville være en cafe med udeservering, men det kræver som sagt, at Københavns Kommune siger ja, slår Flemming Fenger fast og pointerer, at da kravet om cykelparkering på Frode Jacobsens Plads blev skrevet ind i Lokalplanen, var cykelparkeringen ved Kronen endnu ikke etableret, og derfor håber han, at de ledige pladser på den anden side ved Kronen er nok til, at kravet i lokalplanen kan ændres, så han kan få en byggetilladelse.

Der er masser af cykelparkeringsplads til de cykler, der står på Frode Jacobsens Plads. Foto: Flemming Fenger

- Der rigelig plads til de cirka 200 cykler, som dagligt placeres mellem station og kulturhuset. Men de er på den anden side af stationen, og på en gåtur forleden talte jeg 500 siger han afsluttende.

I et skrifteligt svar til VanløseLIV skriver skriver Teknik- og Miljøforvaltningen, at der ikke er givet byggetilladelse til cafe-projektet på Frode Jacobsens Plads endnu, men at der foreligger en ansøgning. Og netop fordi der foreligger en ansøgning, kan forvaltningen ikke udtale sig om, hvor og hvor mange cykelparkeringer, der stilles krav om. De skriver.

- Helt konkret stiller forvaltningen krav til cykelparkering i byggesager i henhold til en konkret vurdering og til de krav, der findes i lokalplanen og/eller i forhold til en helhedsvurdering, hvor forvaltningen kigger på rammerne for cykelparkeringskrav i kommuneplanen.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde angriber elever: Fem på hospitalet

corona

Det skal være nemmere at få et stik: Nye vaccinecentre åbner

- Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

byens bedste liv

Vidste du det? Kæmpe juletræ med lys og pynt hænges på hovedet

Tak for kaffe

Ikonisk københavner-café takker af: Farvel og tak for kaffe

112

Dramatik på populært museum: 400 gæster evakueret efter mistanke om brand

Annonce