Annonce
Debat

Hvorfor lukker det røde flertal ørerne for klimaeksperterne?

Merete Winther Hildebrandt og Anders Storgaard (foto) undrer sig over, at bæredygtigshedsrådet er blevet nedlagt af det nye røde flertal. Foto: Bo Børresen

Debat: Hvordan skal vi nå målet om et CO2-neutralt Frederiksberg i 2030?

Svaret på det spørgsmål kommer til at have stor betydning for, hvordan vi bor, lever og transporterer os rundt på Frederiksberg. Det er alt for vigtigt til at overlade til mavefornemmelser.

Derfor undrer vi os også over, at det nye røde flertal som en af deres første handlinger starter med at nedlægge bæredygtigshedsrådet, før deres arbejde var færdigt.

Annonce

Bæredygtighedsrådet bestod af nogle af landets fremmeste eksperter, og det havde jo netop til formål at rådgive os politikere om de bedste løsninger indenfor grøn omstilling.

Deres input har givet os en uvurderlig viden, som er brugt i blandt andet byens klimaplan, ambitionen om at blive elbil by nummer ét, strategien for byens grønne energiforsyning, og rådgivning om en social bæredygtig områdeudvikling.

Hvorfor skulle vi kommunalpolitikere være bedre til at finde løsningerne alene, end med de dygtigste eksperter ved vores side?

Merete Winther Hildebrandt (K) og Anders Storgaard (K)

På Frederiksberg har vi haft en ambition om at arbejde med bæredygtighed i samspil med eksperter i mere end 15 år, startende helt tilbage i 2008, hvor der blev lavet klimakommuneaftale med Danmarks naturfredningsforening.

Ifølge det nye røde flertal, så handler nedlæggelsen af rådet om at gentænke, hvordan vi fremmer bæredygtigheden. Men hvorfor skulle vi kommunalpolitikere være bedre til at finde løsningerne alene, end med de dygtigste eksperter ved vores side?

Nedlæggelsen af rådet hænger dårligt sammen med, at den røde koalition gerne vil kalde sig grønne.

For det er netop, når vi i de kommende år skal udbygge og hæve ambitionerne for vores klimaindsats, at vi mere end nogensinde får brug for klimaeksperterne.

Under alle omstændigheder bliver det et område vi vil følge meget tæt, da et fortsat grønt og bæredygtigt Frederiksberg er en meget vigtig opgave for os konservative, også nu hvor vi er i opposition.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Alarm 112

Indehaver af bagelbutik i livsfare efter skyderi på Frederiksberg

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Københavns Kommune giver efter: Nu er vejen banet for en Bent Fabricius-Bjerre Plads

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

efterlysning

Efterlyst kvinde fundet - politiet afblæser efterlysning

Byudvikling For abonnenter

Farvel til de gule mursten: Stor forvandling i vente til kendt hjørne

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Otilie's inviterer indenfor

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Annonce