Annonce
Byliv

I 15 år har kommunen ladt tomt baghus forfalde: Beboere drømmer om at bruge det til fælleslokale, men kommunen siger nej

Beboer Alexandra Alexiou foran baghuset på Godthåbsvej 21-27. Privatfoto
I 15 år har et baghus på Godthåbsvej stået tomt. Selvom beboerne i handicap- og ældreboligerne har store drømme for det, siger kommunen nej.

De blomstrende æbletræer står side om side, og i de mange krukker er der plantet farvestrålende blomster. Gårdmiljøet inde bag Godthåbsvej 21-27 er særdeles velholdt, men én ting stikker ud. For midt i gården ligger et baghus, som, i modsætning til resten af gården, virker forsømt.

Husets 100 kvadratmeter store underetage har da også stået tom de sidste 15 år. På førstesalen holder en billedskole til, men stueetagen bliver ikke brugt.

Godthåbsvej 21-27 er ejet af kommunen, og på adressen ligger ældre- og handicapboliger. Kommunen ejer også baghuset, og beboerne har gennem årene efterspurgt muligheden for at benytte underetagen i baghuset, som de har udsigt til fra deres vinduer.

Annonce

Men i de 15 år, hvor huset har stået tomt, har de kun fået lov til at låne baghuset en enkelt gang i forbindelse med et beboermøde. I mellemtiden har der været fugtproblemer i den tomme underetage, som har medført, at der har måttet lægges dræn rundt om baghuset.

Spild af liv

Situationen ærgrer og undrer Alexandra Alexiou, som bor i en af handicapboligerne.

- Det er på en måde spild af liv. Vi er mange beboere, der gerne ville bruge det lokale, for eksempel som fælleslokale. Her bor også mange ældre borgere, der ville synes, det var dejligt at kunne mødes med deres naboer over en kop kaffe i sådan et lokale. Men det siger kommunen nej til, fortæller Alexandra Alexiou.

I Frederiksberg Kommune forstår vi godt, at beboerne undrer sig over, at lokalet ikke benyttes, men der arbejdes på at finde en egnet, kommunal aktivitet.

Frederiksberg Kommune

Gennem flere år har hun forsøgt at få et svar på, hvorfor underetagen i baghuset i gården har stået tom i 15 år og stadig gør det. Og hun har heller ikke oplevet at kunne få en god forklaring på, hvorfor beboerne ikke må bruge lokalet, når det alligevel står tomt.

- Jeg er blevet kastet rundt fra det ene sted til det andet, og det har ikke været til at få et klart svar, siger Alexandra Alexiou.

Privatfoto

FrederiksbergLIV har spurgt Frederiksberg Kommune, hvorfor de har ladt underetagen stå tom i så mange år. Men svaret fra kommunen lyder blot, at det medgives, at 'bygningen har stået længe og trænger til vedligehold, og at det er under afklaring at finde en egnet kommunal aktivitet.'

Annonce

- Vi må ikke

Vi har også spurgt Frederiksberg Kommune, hvorfor beboerne på Godthåbsvej 21-27 ikke må benytte det baghus, som ligger i deres gård, når alternativet er, at det står tomt.

Svaret fra kommunen lyder, at de ifølge kommunalfuldmagten ikke må forfordele nogen, og at Frederiksberg Kommune derfor heller ikke må give beboerforeningen tilladelse til at låne huset. De kan i stedet leje det på markedsvilkår.

- Der har været en undtagelse, hvor beboerforeningen har lånt huset til afholdelse af et kort beboermøde med rengøring som betaling, idet Frederiksberg Kommune vurderede, at rengøringen ville svare til markedslejen, mens kommunen undersøgte en påstået brugsret, som beboerne forelagde kommunen, siger kommunen i et skriftligt svar.

Hvad det ville koste beboerne at leje stueetagen, kan kommunen ikke svare på.

- I Frederiksberg Kommune forstår vi godt, at beboerne undrer sig over, at lokalet ikke benyttes, men der arbejdes på at finde en egnet, kommunal aktivitet. Lykkes det ikke, vil lokalet forventeligt blive udlejet på markedsvilkår på mere permanent basis, skriver Frederiksberg Kommune.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skadedyr

Uhygiejniske skadedyr i Amager-boliger: - Den anden morgen lå der et på vores komfur. Det er lige ubehageligt nok

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Jackpot

Pensionist vinder stor Lotto-gevinst: Jeg rystede i benene, da jeg cyklede hjem

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Mad og drikke

Populær restaurant lukker efter 7 år på Nørrebro: Nu kan du gøre et kup og købe deres ting

Undergrundstoner

Hvad gemmer der sig mon hernede i bunkeren i Fælledparken? Snart kommer det op til overfladen

Politikontrol

Kaos i skolegården: Så tog betjentene affære

Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Flagskibsbutik

For første gang i Danmark: Nike åbner butik - se hvor her

Efterspil

Aggressive FCK-fans invaderede bane under guld-fest: Nu truer klubben med strenge sanktioner

Kæmpecykelsti

Kaos-krydset ved Dybbølsbro: Her er kommunens plan

Annonce