Annonce
Sport

I sejlernes OL-container dufter det af tarteletter

Anne-Marie Rindom har fået en lovende start i Laser Radial-konkurrencen. For fem år siden fik hun bronze ved legene i Rio. Foto: Carlos Barria/Reuters
De danske sejlere har droppet hotelmaden. De har taget deres egen kok med til OL for at kunne præstere bedre.

Mens flere af konkurrenterne må nøjes med hotellets mad langt væk fra de olympiske sejlkonkurrencer, så har de danske OL-sejlere taget deres egen kok med til OL i Tokyo.

Maden bliver endda indtaget lige nede ved havnen i Enoshima, hvor Dansk Sejlunion har indrettet en container med møbler, god stemning og alskens fornødenheder.

- Det dufter lidt af tarteletter, for vi får også lidt dansk mad, siger medaljehåbet Anne-Marie Rindom.

Annonce

- Når vi er ude at sejle, så er det vigtigt at spise nok. Specielt når vi er i gang mange dage i træk, fordi vi skal have fyldt energi på.

- Det kan indimellem være et problem at få mad nok. Og så hjælper det, hvis maden samtidig er lækker, siger hun.

Rindom har fået en god start på OL, hvor hun efter de fire første sejladser er samlet nummer tre i Laser Radial.

Sejlerne fra flere af de andre nationer er ikke lige så privilegerede som danskerne. Det fortæller Maria Thusgaard fra den 49'er FX-båd, der først skal i konkurrence natten til tirsdag dansk tid.

- Mange af de andre sejlere bor langt væk, og det mad, som leveres gennem OL-setuppet, er ikke helt på samme niveau.

- Så at vi kan komme direkte ind ude fra vandet og få vores frokost og aftensmad, som bare står klar til os, det skaber en god ro, og det gør, at vi bedre kan præstere, siger Thusgaard.

Makkeren fra 49'er FX-båden, Ida Maria Baad, fortæller, at hotelmaden er meget ensformig.

- På hotellet er der cornflakes til alle tre måltider - og også ris til morgenmaden.

- Derfor er det lækkert, at vi kan nøjes med at tage morgenmaden der, og så kan vi spise resten af vores mad i containeren, siger hun.

Det er kokken Rasmus Bundgaard Nielsen fra Dansk Gastronomisk Union, der står for maden på havnen i Enoshima 60 kilometer syd for Tokyo. Kokken er holdkaptajn for det danske cateringlandshold.

/ritzau/

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce