Annonce
Ny IKEA

IKEA bygger løs: Nu inviterer de til kaffe og nabomøde om varehuset

IKEA er godt i gang med at bygge den nye City-IKEA ved Dybbølsbro. Foto: René Mølskov
Byggeriet af den nye IKEA ved Dybbølsbro er i gang. Nu inviterer IKEA alle nysgerrige naboer til kaffe og info-møde.

Det store nye IKEA ved Dybbølsbro skal efter planen stå færdig i 2023. Arbejdet er godt i gang og onsdag 9. juni holder IKEA deres første nabomøde for alle interesserede.

- Lige fra projektets begyndelse har det været vigtigt for os at få københavnerne med på råd og holde dem orienteret om, hvordan det nye varehus vil blive. Inddragelsen af borgerne har blandt andet medvirket til at skabe et varehus, der er nemt at komme til og fra, uanset om man kommer på cykel eller via offentlig transport, som er den måde mange københavnere pendler på. Jeg ser frem til nabomøderne og håber, at vores planer bliver taget godt imod, siger Anders Lyhne Nordtorp, der er ekspansionschef i IKEA Danmark i en pressemeddelelse.

Når IKEA inviterer til nabomøde blive gæsterne præsenteret for det nye city varehus og tankerne bag af Anders Lyhne Nordtorp fra IKEA og Noel Wibrand, der er arkitekt og associeret partner i tegnestuen Dorte Mandrup, der vil gøre interesserede københavnere klogere på byggeriets mange detaljer.

Annonce

IKEA København

IKEA København bliver mindre end en typisk IKEA og tilpasses københavnernes behov.

Der bliver anlagt solceller på taget, og indendørs åbner et Circularity Lab, hvor kunder blandt andet kan få hjælp til at forlænge levetiden på deres møbler.

Varehuset forventes at stå færdigt i 2023

IKEA har fem andre varehuse, men det nye københavner-byggeri kommer til at skille sig ud.

For det første forventer IKEA at byggeriet får en certificering ved navn BREEAM Outstanding, som ifølge pressemeddelelsen er den højeste standard for bæredygtigt byggeri. Der bliver anlagt en taghave og udendørsarealer med 250 træer og buske, som bliver en del af det grønne strøg, der binder byen sammen fra Bernstorffsgade til Otto Busses Vej.

- Det bliver et bæredygtigt by- og lokalmiljø med plads til ophold og leg. Det er vores håb, at mange vil bruge området, uanset om de skal i IKEA eller ej, siger Anders Lyhne Nordtorp.

Nabomødet foregår d. 9. juni fra 16.30-17.30 på Flæsketorvet 68, 1711 København, hvor der vil blive serveret svensk ’fika’ med eftermiddagskaffe og kanelsnegle. Der er få ledige pladser og arrangementet kræver tilmelding på www.ikea/kbh.

Til de, der ikke får plads til nabomødet, bliver der holdt endnu et møde allerede 18. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce