Annonce
Byliv

Ingen hjælp at få: Bettan må selv betale for etablering af parkering

Bettan Sandstrøm drømmer om at få sin bevægelsesfrihed tilbage. Foto. Chili Djurhuus
To afslag fra kommunen og et afventende svar fra KAB, Bettan har kæmpet i over seks måneder og mangler stadig svar

I december 2020 var VanløseLIV ude at tale med den 75. årig Bettan Sandstrøm, der bor til leje på Buskager. Bettan Sandstrøm tvivlede på, om hun kunne blive boende, hvis de fjernede parkeringspladser og indførte tidszoner med parkeringsforbud.

Bettan Sandstrøm døjer med meget dårlig hofte og ben, og kan derfor ikke gå særlig langt. Cirka 20 meter uden hjælpemidler og cirka 150 meter med sin stok. Derfor har Bettan sandstrøm en lille mikrobil, som kan transportere hende rundt til forskellige gøremål. Det er alt fra at handle, fysioterapi to gange om ugen, besøge venner og familie.

Da kommunen varslede det nye affaldssystem på Buskager, søgte Bettan Sandstrøm om en privat parkeringsplads, således hun var sikret en parkering, tæt på hvor hun bor. Det fik hun afslag fra, og søgte igen i år, da affaldssystemerne var etableret, og Bettan Sandstrøm kunne se hvor det bar hen i forhold til parkeringsmuligheder, da kommunen har inddraget over 14 parkeringspladser til formålet samt parkering forbudt hver dag fra klokken 8.00-14.00.

Annonce

Igen fik hun afslag, og valgte derfor her i juli 2021 at søge om etablering af handicap parkeringsplads, som hun selv skal etablere og betale for. Grunden til det er, at det er en privat vej, og kommunen kan derfor ikke etablere handicapparkering, da det er en beslutning bestyrelsen og KAB grundejerforeningen træffer. Godkendelsen fra bestyrelsen er i hus, og Bettan Sandstrøm mangler nu kun at KAB godkender, og indsender til Københavns kommune.


Jeg føler mig fri og rask når jeg kører bil

Bettan Sandstrøm


Bettan Sandstrøm betaler gerne selv for etablering af en handicapparkering ude foran hendes hjem, hvis det er det der skal til, og har lavet en fyldestgørende ansøgning med mål, billeder, tegninger og detaljeret beskrivelser.

- Jeg føler mig fri og rask når jeg kører bil, det er befriende. Hvis jeg har lyst til at dreje til højre, så gør jeg det, siger Bettan Sandstrøm og fortsætter.

- Nu føler jeg mig hæmmet og låst fast i mit hjem. Hvis jeg har nogle gøremål, skal det helst ske inden klokken 14.00, for ellers er alle parkeringspladser optaget, når jeg kommer hjem, siger Bettan Sandstrøm.

Bettan har op til flere gange måtte parkere et godt stykke fra hendes bopæl, og derefter tage en taxa hjem, selv om det er under en kilometer. Mange taxichauffører er ikke helt tilfredse med den korte tur, og har oftest kun gjort det idet, Bettan Sandstrøm står og vifter med sine stokke og forklarer situationen.


Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, hvis jeg får afslag igen

Bettan Sandstrøm


- Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, hvis jeg får afslag igen. Jeg kan jo altid anke sagen, og håbe på det lykkes, men det er en hård og lang process, og jeg vil bare gerne have det overstået, så jeg kan få min bevægelsesfrihed igen, siger Bettan Sandstrøm.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvinde snydt af tricktyv: Kort efter fik hun sin hævn

BYLIV

Så er det slut: Herolds Varehus bliver til museum i Stege

112

Person reddet ud fra brand i natten

København

Kæmpe debat om larm i Nørrebroparken: - Politiet burde skue ned for deres sirener

KLUMME

Mai & Rådhuset: Hvis du vil have en ven i politik, bør du købe en hund

BYLIV

Spøgelseshistorier fra Fyrtårnet: Røgalarmen gik i gang hele tiden

Byliv

Ikonisk kunstværks overlevelse lider et knæk: Uden det mister området en vigtig del af sin historie

Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Alarm 112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm 112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

112

53-årig mand varetægtsfængslet for vold mod sin kæreste - hun er stadig i kritisk tilstand

Annonce