Annonce
Debat

DEBAT: Ingen plads til handicappede i Jernbanebyen

Der er allerede lavet midlertidige ungdomsboliger i træ på Otto Busses Vej, men en læser frygter, at der ikke bliver tilstækkelig god adgang til handicappede og ældre. Foto: René Mølskov

Jeg deltog i lørdags i en rundvisning med DSB og GrandVille på Godsbaneterrænet ved Vesterbro.

Området kaldes også JernbaneByen. Det er et stort udviklingsområde på 55 hektarer, faktisk større end CarlsbergByen. Intentionerne er en bilfri by med flere parkeringshuse og mange grønne stier og områder.

Det lyder jo umiddelbart ganske tiltalende. Imidlertid kan jeg forstå, at der ikke skal være handicap-parkeringspladser på området overhovedet!

Annonce

Gangbesværede Erna kan altså ikke tage sin bil ind fra Tølløse og besøge sin søn og svigerdatter, uden at skulle gå langt, når hun har parkeret sin bil med det blå handicapskilt. Og de folk over 70 år, der endnu bor nogle få af på Vesterbro, som ser frem til at kunne leje en af de nybyggede almene boliger med elevator (eller på samme vis udskifte deres nuværende andels- eller ejerbolig) skal ikke regne med, at de med yderligere års slid på kroppen kan få eller overflytte allerede erhvervet personlig handicapplads til ny bolig i Jernbanebyen!

Jeg anmoder diverse beslutningstagere - DSB , kommunen, investorer, politikere osv. - om at komme til fornuft og indse det uanstændige i at udelukke handicappede, der er afhængige af deres køretøj, i at kunne bo i Jernbanebyen/Godsbaneterrænet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce