Annonce
JUL PÅ AMAGER

Ingen slinger i valsen: Juleoptoget begynder præcis klokken 16.03

Juleoptoget på Amagerbrogade er Danmarks største og længste éngangsknald af en begivenhed. På lørdag klokken 16.03 - efter julebelysningen er tændt - vil 60.000 mennesker følge det kilometerlange optog. Arkivfoto: Michael Paldan.
Amagerbrogades traditionelle julebelysning er hængt op og lørdag klokken 16.03 lyder startskuddet til Danmarks længste juleoptog på strækningen fra Gyldenrisvej til Christmas Møllers Plads.

Det er blev tid til for de handlende til, at årets største omsætning skal sættes i banken. Den første store juleshopping-dag bliver på lørdag 27. november, når Amager Butikkerne i samarbejde med medlemsbutikkerne inviterer til den 52. udgave af Danmarks største og længste juleoptog.

Præcis klokken 16.03 vil denne Amager-begivenhed, der samler 60.000 mennesker og har flere end 500 deltagere i optoget, blive sat i gang og markere endnu en milepæl for arrangørerne.

I 1969 fik den daværende Sundbyernes Handelsforening idéen til at udsmykke Amagerbrogade med julebelysning i december og indvie juletændingen med et optog.

Annonce

Dengang i en mindre udgave, end vi kender det i dag.

Med årene er optoget vokset fra small til xl-størrelse - en udvikling, der for alvor tog fart i 1990erne under daværende formand Henning Folis ledelse.

Orkan kom i vejen

Sundbyernes Handelsforening skiftede navn til Ama’rbutikkerne, men juleoptoget fik endnu større fokus under formand Lars Albrecht Jensens ledelse.

Orkanen i december 1999 kunne have sat en stopper for herlighederne, da de fleste af julekæderne og guirlanderne blev kraftigt beskadiget under den voldsomme uvejr, og de handlende stod tilbage med en investering på et femcifret beløb for at få genoprettet skader og købt nyt.

Det lykkedes med masser af knofedt, hårdt benarbejde og gode talegaver at overbevise medlemsbutikkerne om at spytte i kassen for at bevare traditionen.

Siden er kredsen af samarbejdspartnere blevet udvidet, og selv om nogle af medlemsbutikkerne ikke ønsker at betale til gildet, så er der stadig opbakning nok til at køre videre.

Arkitekten bag det store show er den nuværende formand for Amager Butikkerne, Mogens Steffensen, og CityKoordinator Jane Enevoldsen, der gennem flere måneder har sørget for at få aftaler i stand med butikker og deltagere, så der igen i år venter et julebal på asfalt med pigegarder, veteranbiler, nisser og udklædte eventyrfigurer, der kan tænde håbet om en god jul.


Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

corona

Det skal være nemmere at få et stik: To nye vaccinecentre åbner

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

byens bedste liv

Vidste du det? Kæmpe juletræ med lys og pynt hænges på hovedet

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

112

Dramatik på populært museum: 400 gæster evakueret efter mistanke om brand

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Juletid

Juletræssalget på Halmtorvet sikrer jobs til byens udsatte: - Det er hyggeligt og gør hverdagen nemmere

Alarm 112

Fysioterapeut voldtog tre kvinder i sin lejlighed i København

Indvandring

Se listen: Her er Københavns parallelsamfund

Annonce