Annonce
Bolig og livsstil

Inges køkken: Bagt kål med bacon og mandler

Foto: Skovdalnordic.com

Vi er i gang med kålskolen her i januar. Romanesco er fastere i strukturen end et traditionelt lyst blomkål  og har en delikat, nøddeagtig smag og en flot grøn farve. Romanesco stammer fra Italien, hvor man har brugt det i det lokale køkken siden 1600-tallet. Til denne opskrift kan du erstatte det italienske kålhoved med blomkål eller broccoli.

Ingredienser

  • 1-2 romanesco-kål
  • 250 g bacon i tern
  • 100 g mandler
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. chiliflager
  • 50 g smør

Sådan gør du

Skær kålen i mundrette stykker.

Vend kål med tern af bacon, mandler, salt og chiliflager.

Kom portionen i ildfast skål eller fad.

Top retten med lidt smørstykker.

Bag retten i ovnen ved 180 grader i 20 minutter.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Klar parat Yummy start: Yoga, hav-dyp og lækkert mad

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Det sker

Rookie Runners: Løb og fællesskab på Nørrebro med plads til alle

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Annonce