Annonce
Bolig og livsstil

Inges Køkken: Juletræer og stjerner af marcipan

Foto: Skovdalnordic.com

Denne gang har alle ansatte på fotostudiet været inddraget i decembers madskole, hvor vi fokuserer på konfekt lavet af marcipan. Alle skulle give deres besyv med, hvilken type konfekt eller smag de foretrak. Faktisk spurgte jeg også min mand, men hans ønske var lidt for kompliceret, idet han ville have Odense Marcipans opskrift på ”Dronningebrød”, som de hvert år laver til dronningen.

Lettere var det med Simones, Emils og vores kok Johns yndlingsopskrift, der er noget så klassisk som marcipan, nougat og mørk chokolade.

Ingredienser

  • 300 g marcipan
  • 200 g overtrækschokolade
  • 150 g nougat
  • Evt. flormelis
  • Juleforme/udstikkere formet som juletræ og stjerne

Sådan gør du

Rul marcipanen ud i ønsket størrelse og del den i to lige store dele. Riv eller skær nougaten i strimler og læg den på den ene halvdel til den er helt dækket af nougat.

Læg den anden halvdel af den rullede marcipan ovenpå. Rul eventuelt en smule marcipanen med kagerulle, så alle delene samles.

Find de ønskede udstikkerforme frem og stik marcipanen ud.

Tip: Pynt med smeltet overtrækschokolade og/eller flormelis.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Klar parat Yummy start: Yoga, hav-dyp og lækkert mad

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Samfundet gjorde Erling fortræd: Han blev fjernet som spæd, tvangssteriliseret og kom først ud, da han fyldte 40

Det sker

Rookie Runners: Løb og fællesskab på Nørrebro med plads til alle

Jesper Buch kalder sagen grotesk: - Åndssvage iværksætter-regler bremsede min datters virksomhed

Annonce