Annonce
Appel

Jøde og palæstinenser i fælles appel: Konflikten mellem Palæstina og Israel skal blive i Mellemøsten

Volden og konflikten i Israel og i Gaza må og skal ikke tages ud i de københavnske gader, skriver Fathi El-Abed og Jonatan Møller Sousa i dette fælles indlæg. Foto: REUTERS/Mohammed Salem

Appel: Kære københavnere. Det er sørgelige nyheder, vi kan læse fra Mellemøsten, hvor palæstinensere og israelere er i åben krig. Konflikten og tabene af menneskeliv påvirker dybt – især hos os der har vores rødder i Mellemøsten.

Det er netop nu, at vi i Danmark skal huske på, at der ikke er krig og besættelse her. Vi skal huske på, at vi er naboer i København, og at vi kan passe på hinanden, selvom vi holder med hvert vores land.

Når følelser af håbløshed, vrede, angst eller måske helt andre følelser fylder dig, så vær ekstra opmærksom på at passe på dine medborgere. I Danmark er vi ALLE danskere, nogle af os har enten palæstinensisk, jødisk, muslimsk eller israelsk baggrund. Danmark er vores land, og vi mener at bo i et dejligt og fredeligt land, måske det bedste land i verden.

Annonce


Hvis vi kan sætte vores uenighed på pause og sammen skrive denne appel om fred, så kan resten af københavnerne også sætte de vrede følelser på pause, når man møder en nabo, man er uenig med

Fathi El-Abed og Jonatan Møller SousaVi er hinandens naboer i hovedstaden – og i resten af vores dejlige land. Og vi føler os privilegeret i at bo i vores smukke og harmoniske hovedstad.

Af denne – og utallige andre grund, så mener vi at den ulykkelige konflikt i Mellemøsten ikke må blive en konflikt her hos os, uanset hvor mange følelser vi går rundt med i forhold til konflikten. Ikke alene fordi alt andet er udemokratisk og forkert, men også fordi vi skal værne om vores danske værdier med den demokratiske samtale i højsæde som det allervigtigste.

Når vi skriver denne appel om fred sammen, så er det ikke fordi, vi er enige om særligt meget. Vi er begge danskere, hvor Fathi har palæstinensisk baggrund og mener at palæstinensernes kamp mod en brutal israelsk besættelsesmagt er retfærdig. Jonatan er zionist, han mener, at det er retfærdigt, når Israel forsvarer sig. Vi bruger det meste af vores vågne timer på at forsvare hver vores holdning. Vi kan skændes og diskutere i lange timer, og vi bliver nok aldrig enige om ret meget, i hvert fald hvad konflikten angår.

Midt i denne tid, hvor menneskeliv tabes i Mellemøsten, har vi valgt at blive enige om to ting. Den ene er, at vi er dybt uenige, den anden er, at konflikten mellem Palæstina og Israel ikke må føre til andet end vores danske demokratiske samtale. For vold, trusler og forsøg på intimidering af vores medborgere af den ene eller anden baggrund skal under ingen omstændigheder finde sted i de Københavns gader.

Hvis vi kan sætte vores uenighed på pause og sammen skrive denne appel om fred, så kan resten af københavnerne også sætte de vrede følelser på pause, når man møder en nabo, man er uenig med.

Salam, shalom, fred. Med venlig hilsen

Fathi og Jonatan

Fathi El-Abed, formand for Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.
Jonatan Møller Sousa, jøde og zionist, formand for foreningen Forum for dialog om Israel. Foto: Rune Svenningsen
Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Ældre kvinde fundet død i røgfyldt lejlighed

København

Syv ud af 6161 mistede 112-opkald er indberettet i hovedstaden

Byliv

Takeaway-bude ignorerer standsning forbudt-skilt: - De slår praktisk talt lejr på Sylows Allé

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

byliv

Se den vilde video: Hvem har kæmpegræskaret over dem alle?

LEDER

Riv Parken ned og byg et parkeringshus i seks etager

København

Ung trio åbner nyt spisested på Christiania med fokus på hygge og delevenlige retter

Sundhed

De hjælper vores unge, der kæmper med selvskade og spiseforstyrrelser: Jeg kan ikke huske, vi har haft så travlt før

Det sker

Stemningen var fin til Vanløse på den anden ende: Se stemningsbillederne her

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Sport

Bilinspektør om Chris Anker-ulykke: Chauffør begik ikke fejl

Annonce