Annonce
#72timer

Jørgens historie gør stort indtryk og kan blive en gamechanger på akutmodtagelsen

Jørgen modtager en personlig undskyldning fra ledende overlæge Jens Rasmussen, inden han skal til røntgenundersøgelse. Foto: Jan Jeppesen.
Jørgen bankede sit ene knæ ned i asfalten efter et fald på cykelstien og sad over to timer på akutmodtagelsen på Bispebjerg Frederiksberg Hospital uden at få hjælp. AmagerLIVs historie fik ledende overlæge Jens Rasmussen til at reagere med en invitation til Jørgen, der nu har modtaget en undskyldning og fået sit knæ undersøgt. På baggrund af samtalen med Jørgen vil overlægen ændre praksis på akutmodtagelsen og forbedre forholdene for de socialt såbare patienter.

- Der er ikke noget brækket. Og du har heller ikke slidgigt i knæet. Du har ondt, fordi du har fået et ordentligt slag. Der går et stykke tid, så mærker du ikke noget til slaget.

Det var ordene fra ledende overlæge på Bispebjerg Frederiksberg Hospitals akutmodtagelse, Jens Rasmussen, efter at have set røntgenbillederne af Jørgens knæ.

AmagerLIV skrev for fjorten dage siden historien om Jørgens besøg på akutmodtagelsen, hvor han efter mere end to timers ventetid uden at blive kontaktet af personalet valgte at forlade hospitalet med stærke smerter i sit ene knæ efter et fald på cykelstien ved Hus Forbi på Jernbane Allé i Vanløse. Der var ingen, der spurgte Jørgen om, hvordan han havde det, eller forklarede, hvornår det blev hans tur.

Annonce

- De gør forskel på folk. Jeg er mørk i huden, grønlænder og har det forkerte tøj på, sagde Jørgen, der kom fra Grønland til Danmark for 17 år siden og hver eneste dag må kæmpe en kamp for at blive anerkendt som et individ, der har lige så meget behov for hjælp som alle andre.

- Det gør ondt helt i hjertet, forklarede en tydeligt rørt Jørgen, der siden uheldet har været på smertestillende piller.

Personlig undskyldning

AmagerLIVs historie har også gjort ondt på den ledende overlæge, der via AmagerLIV kom i kontakt med Jørgen og inviterede ham en tur på akutmodtagelsen for at få undersøgt knæet.

Jens Rasmussen ønskede samtidig at benytte lejligheden til give en personlig og uforbeholden undskyldning og tage en snak med Jørgen om, hvordan akutmodtagelsen kan blive bedre til at spotte socialt sårbare personer, når de sidder i venteværelset.


Vi fordeler patienterne efter alvorlighed og forsøger at oplyse dem om eventuel ventetid. I dette tilfælde har vi ikke har været gode nok til orientere om ventetid og vi har heller ikke være gode nok til at se at der formodentlig er tale om en sårbar patient som kommer for at få hjælp og ikke nødvendigvis har overskud til at vente.

Jens Rasmussen


Jens Rasmussen forklarer, at akutmodtagelsen fordeler patienterne efter alvorlighed og forsøger at oplyse om eventuel ventetid.

Han erkender, at personalet på akutmodtagelsen ikke var gode nok til at spotte, der var tale om en sårbar patient.

Hospitalet har ansat socialsygeplejersker til at hjælpe socialt sårbare patienter. Derfor var det vigtigt for Jens Rasmussen at møde Jørgen under fire øjne for at spørge ind til, hvordan akutmodtagelsen kan leve op til behovene.

- Jeg har bare brug for lidt opmærksomhed, forklarede Jørgen, der også kæmper med andre skavanker end sit dårlige knæ.

Overlæge Jens Rasmussen sekunderet af sygeplejersker, der spørger ind til Jørgens behov for at føle sig mere velkommen på akutmodtagelsen. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce

Vil tjekke for andre lidelser

Jens Rasmussen forsikrede, at man i fremtiden vil betragte socialt sårbare patienter som hele mennesker, der kan have behov for at blive tjekket for andre skavanker end den skade, der er opstået.

Han vil også undersøge muligheden for at få en læge tilknyttet, der kan besøge de socialt sårbare hos Hus Forbi én gang om ugen, da mange har et dårligt forhold eller aldrig kommer til deres praktiserende læge.

Overlægen er også opmærksom på, at ventetiden kan være lang og udmarvende for personer som Jørgen, der altid går rundt med øl og cigaretter.

- Vil det hjælpe, hvis du får mulighed for at få skænket et krus øl op, mens du venter? spurgte Jens Rasmussen.

- Jo, det ville være rart, svarede Jørgen, der var glad for samtalen og takkede for god behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce