Annonce
Glæde

Jakob fik kæmpe opbakning af naboerne i Sydhavnen og blev borgmester: Jeg er ekstremt beæret

Jakob Næsager fra Konservative bor i Sydhavnen og er den nye børne- og ungdomsborgmester. Foto: Hanne Bjørton
Fordelingen af stemmer i Sydhavnen fik de fleste til at spærre øjnene op. Bydelen er nemlig langt mere delt, end hvad man ser andre steder i København. Overraskelsen har særligt et ansigt, og det sidder på en af vores nye borgmestre, der deler skillevæg med folk i 2450.

Få, hvis overhovedet nogen, har haft så godt et valg som Jakob Næsager fra Sydhavnen. Hans parti, De Konservative, voksede til over dobbelt størrelse på Københavns Rådhus, og han var en af de borgmestre, der fik flest personlige stemmer.

For fire år siden flyttede han  til Sydhavnens nye kvarter Enghave Brygge, hvor han bor med sin kone og to børn.

Jakob Næsager og ikke mindst de Konservatives store succes kan aflæses direkte i området med de sydhavnere, Jakob Næsager kalder sine naboer. For mens resten af Sydhavnen havde Enhedslisten og Socialdemokratiet i toppen, havde vælgerne på holmene mest fidus til Næsager og co.

Annonce

Succesen skulle vise sig at blive så stor, at Jakob Næsager efter forhandlinger på Rådhuset kunne tage rollen som børne- og ungdomsborgmester fra årsskiftet.

Jeg har min daglige gang her i Sydhavnen, og jeg er altid åben for en snak om, hvad vi kan gøre for at hverdagen bedre kan hænge sammen for familierne. Så der kommer helt sikkert til at være kortere vej mellem sydhavnernes udfordringer og Rådhuset.

Jakob Næsager

Sydhavnens nye borgmester er utrolig stolt over den store lokale opbakning, han har fået:

- Jeg er vildt stolt og beæret over, at jeg er den mest populære kandidat på mit lokale valgsted, og at mine naboer tror på, at jeg kan være med til at gøre en forskel. Det er en stor tillid, som jeg vil gøre alt for at leve op til, siger en glad Jakob Næsager.

Tættere på Sydhavnen

Jakob Næsagers familie har boet i Sydhavnen i over 50 år, og da bydelen skulle få et nyt boligområde op at stå i form af Enghave Brygge, var Jakob Næsager og konen ikke i tvivl om, at det var noget, de skulle prøve af.

- Jeg er vant til at komme i Sydhavnen, og vi blev hurtigt enige om, at det var en fantastisk mulighed at få ved at flytte her til Enghave Brygge og være med til at starte et nyt område op fra bunden, siger Jakob Næsager og fortsætter:

Jakob Næsager fra Konservative bor i Sydhavnen og er den nye børne- og ungdomsborgmester. Foto: Hanne Bjørton

- Det giver også et helt unikt nabofællesskab, når alle i området er nye. Det kan bare noget helt særligt, siger den kommende børne- og ungdomsborgmester.

Jakob Næsagers ene datter går i den lokale børnehave, og han fortæller, at sydhavnerne kan se frem til, at deres daglige udfordringer vil have kortere vej til Rådhuset, særligt på børne- og ungdomsområdet.

- Jeg har min daglige gang her i Sydhavnen, og jeg er altid åben for en snak om, hvad vi kan gøre for at hverdagen bedre kan hænge sammen for familierne. Så der kommer helt sikkert til at være kortere vej mellem sydhavnernes udfordringer og Rådhuset.

Annonce

Lokale mærkesager

Det er ikke overraskende for Jakob Næsager, at Konservative har været meget populære blandt vælgerne på holmene. De har nemlig flere mærkesager, der knytter sig til de sydhavnere, der bor blandt byens kanaler.

- Vi har meldt meget klart ud, at vi vil have bedre muligheder for parkering, hvilket er en stor frustration for mange borgere her i den nye del af Sydhavnen. Derudover vil vi stoppe spildevandsudledningen i havnen, og endelig vil vi bede skolerne om at åbne deres faciliteter op for foreningerne efter almindelig skoletid, så vi kan få udnyttet vores faciliteter på bedste vis. Den del er også noget, som vil gøre det lettere for mange af de lokale her på holmene, siger Jakob Næsager og fortsætter:

- Særligt den sidste del af visionen med at åbne faciliteterne, får jeg nu mulighed for at gøre noget ved, da jeg jo har fået ansvaret for skolerne. Jeg glæder mig meget til at komme i gang.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hunde angriber elever: Fem på hospitalet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

corona

Det skal være nemmere at få et stik: To nye vaccinecentre åbner

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

Kommission vil have Forsvaret til at se på slettede sms'er

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

byens bedste liv

Vidste du det? Kæmpe juletræ med lys og pynt hænges på hovedet

For abonnenter

Truer Omikron årets julerejser? - Lige nu er reaktionen lidt panikagtig

112

Dramatik på populært museum: 400 gæster evakueret efter mistanke om brand

Juletid

Juletræssalget på Halmtorvet sikrer jobs til byens udsatte: - Det er hyggeligt og gør hverdagen nemmere

Alarm 112

Fysioterapeut voldtog tre kvinder i sin lejlighed i København

Annonce