Annonce
Kærlighed

Jan Olrik: Lad dig friste til at kæmpe for det vigtigste i livet, kærligheden

Jan Olrik. Foto. Presse
Forfatter og foredragsholder Jakob Olrik har netop skudt sin efterårsturné i gang, med det nye foredrag ’Kærlighedskompasset’. Han gæstede Oasen 17. november.

Du gæstede Oasen 17. november. Hvad handlede dit foredrag om?

- Mit foredrag, Kærlighedskompasset, tog fat om den store brusende kærlighed, rusker den, udspørger den og stiller skarpt på dens mangfoldige muligheder. Inspiration til oprigtig kærlighed, levende lidenskab og dybe relationer. Kan vi udvikle os sammen uden at miste os selv? Og hvordan undgår vi at løbe panden mod en mur i lidenskabens navn? Vi skal kæmpe for det vigtigste i livet: Kærligheden.

Kærlighed er en muskel

Men hvorfor er det vigtigt at tale om kærlighed?

-  Tænk på hvor meget ulykkelig kærlighed koster samfundet og ikke mindst os selv, når det ikke lykkedes. Mange nøjes bare og er en dårlige udgave af sig selv, svarer Jan Olrik og slår fast, at det har kæmpe personlige omkostninger ikke at tage kærligheden alvorligt.

Kærligheden skal trænes og holdes ved lige

Jan Olrik

Men kærligheden, kommer den ikke bare?

- Nej. Mange tager det som en selvfølge at elske og blive elsket, og det gør, at mange bliver passive, når de skal finde det rigtige match. Vi får at vide, at kærligheden kommer af sig, men gør den egentlig det? Vi bliver nødt til at udvikle den, ligesom så meget andet. Vi lærer sprog og tager på efterudannelser. Men når det handler om kærligheden, gør vi intet. Vi kaster os bare ud i det, indtil vi pakker vores hjerte væk i en boks i et forsøg på ikke at blive såret igen. Og derfor er det vigtigt at se kærligheden som en muskel, der skal trænes. For kærligheden er ikke noget, man skal tage for givet. Kærligheden skal trænes og holdes ved lige, svarer Jan Olrik afsluttende og smiler.

OM JAKOB OLRIK

 Jakob Olrik er debattør og har skrevet om parforhold, kønsroller, kærlighed og sex i bl.a. Politiken, Information, BT, Ekstra Bladet, Jyllandsposten, Femina og Euroman. Han blogger fast fra eget website www.jakobolrik.dk med 100.000 unikke besøgende om måneden. De sidste ti år har Jakob Olrik turneret med foredragene Kvinde, kend din mand, Mer' og bedre SEX, Det perfekte look og Den Eneste Ene. Jakob Olrik er tidligere DR2 vært og konceptudvikler på det prisbelønnede DR2-program: 'I seng med DR2'. Han har medvirket i flere TV-og radioprogrammer og hyppigt besøgt Radio24syv, P1, Radio Loud, Radio4, samt været ugentlig gæst på Nova FM. Forfatterskab: Mer’ og bedre sex-Gyldendal (2010), Kvinde, kend din mand, Politikens Forlag (2013), Natsværmer Politikens Forlag (2016), Kærligheds mysterier-Gyldendal (2020)

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Fødselsdags-koncert

Hjalmer Larsen gav den gas på Frederiksberg Rådhus: Avisen fejrede fødselsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Øjenvidne

Mille gik forbi gerningsstedet fem minutter efter drabet: Det er meget bekymrende

Alarm 112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

Skuddrama

Skuddrama på Sorgenfrigade: Erhvervsdrivende skræmt fra vid og sans

Skuddrab

Hemmeligt møde førte til drabet i Sorgenfrigade: Sådan er bande-situationen lige nu

Mette Frederiksen beklager butiksbesøg uden mundbind

Rigshospitalet

Signe mangler fire kollegaer: Rigshospitalet aflyser hjerteoperationer på grund af mangel på sygeplejersker

Byfornyelse

Sebastian er frustreret: Rantzausgade har fået en fed fuck-finger i julegave

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde gik til angreb: Fem gymnasieelever på hospitalet

Annonce