Annoncørbetalt indhold

Jeg er begyndt at bruge sæbebær til min tøjvask

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Når jeg vasker tøj kan jeg godt lide at gøre det så miljøvenligt som muligt. For nylig har jeg opdaget sæbebær. Men derudover fylder jeg vaskemaskinen bedst muligt, dog uden helt at proppe den da det ikke har en gavnlig effekt. Men ved at fylde maskinen optimalt, kan jeg på den måde reducere antallet af vaske. Jo færre gange jeg skal lade vaskemaskinen køre, jo mere sparer jeg både på vand og strøm og er et skridt længere på vejen til miljøvenlig tøjvask.


Annonce

En anden måde jeg kan vaske mere miljøvenligt på, er ved at tænke på mængden af vaskemiddel jeg bruger og hvilken slags vaskemiddel jeg anvender. Mange nyere vaskemaskiner har en doseringsfunktion indbygget, så maskinen selv doserer mængden af vaskemiddel der bruges ved hver vask. Det er virkeligt smart, men hvis man nu ikke har en vaskemaskine med sådan en doseringsfunktion indbygget, er der andre metoder man kan tage i brug. Man kan starte med at bruge de eventuelle ressourcebesparende muligheder der måtte være på vaskemaskinen i forhold til at anvende vandbesparende vaskeprogrammer. Dertil kan man anvende økologisk vaskemiddel eller andre alternativer hvor der er fokus på at mindske miljøgener i fremstillingsprocessen.


For at ryge til tops i skalaen af en miljøvenlig tøjvask, kan man selvfølgelig bruge et miljøvenlig vaskemiddel, og her kan sæbebær være et godt bud. Eller vaskenødder eller sæbenødder, som sæbebær også kaldes. Du finder nærmest ikke et mere naturligt vaskemiddel, da skallerne indeholder et naturligt sæbestof kaldet saponin. Fordi sæbebærerne er et naturligt produkt, kan de være et godt alternativ ved allergi, da der ingen kemiske eller parfumerede stoffer er tilsat. Ligeledes kan det også være fordelagtigt at bruge ved vask af tøj til småbørn, da der ikke bliver tilføjet potentielle sundhedsskadelige elementer til vasken som derved ryger ind i tøjet de små bærer tæt på kroppen. Med sæbebær kan du altså både vælge et allergivenlig vaskemiddel samtidig med at du bruger et produkt, der ikke belaster naturen.


Efter endt vask skal tøjet tørre. Den mest ressourcebesparende måde at lade sit vasketøj tørre på, er ved at lade det lufttørre og gerne udenfor i luften. Det er dog ikke altid denne løsning er en mulighed, eller du kan have brug for at dit vasketøj skal være tørt hurtigt. Derfor er der situationer hvor der kan være brug for en tørretumbler. Men også her er der redskaber du kan bruge for et mere miljøvenligt perspektiv. Uldkugler hjælper med at reducere tørretiden i tørretumbleren, da fibrene i ulden har gode fugtabsorberende egenskaber.


Der er heldigvis mange ting man kan gøre, for at udføre en mere miljøvenlig vask. Udover at anvende ressourcebesparende programmer på vaskemaskinen, mindske mængden af vaskemiddel og lade sit tøj lufttørre, kan man eksempelvis kigge efter et Svanemærket vaskemiddel eller relaterede vaskeprodukter med dette mærkat. Derved anvender man et produkt, hvor der i udviklingen af produktet har været fokus på at mindske den samlede miljøbelastning fra produktion til forbrug. Det er skridt på vejen til en mere miljøvenlig tøjvask.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.