Annonce
Politik

Jeg giver ikke op: Rikke stiller op til Vanløse Lokaludvalg

- Der er mange familier med børn og unge, der har deres hverdagsliv og fritidsliv her i Vanløse, og derfor er det vigtigt, at der er fokus på fritidsområdet siger Rikke, der derfor er glad for, at hun stille op som repræsentant for Vanløsespejderne. Foto. @copenhagenbykat
Rikke Skovgaard Andersen kom ved kommunalvalget ikke ind på Rådhuset. Nu stiller hun op som kandidat til Vanløse Lokaludvalg. Et udvalg der ikke kun for politikere. Du kan også stille op, hvis du er medlem af en forening.

Da stemmerne til kommunalvalget tilbage i oktober var talt op, var det ikke nok til, at Rikke Skovgaard Andersen (S) kom ind på Rådhuset for Socialdemokratiet. Hun har dog ikke givet op på politik, og har derfor besluttet at stille op til Vanløse Lokaludvalg.

- Jeg har engageret mig i politik det meste af mit liv, og jeg vil rigtig gerne arbejde for at få alle perspektiver med i Lokaludvalget, fortæller Rikke Skovgaard Andersen.

Hvorfor stiller du op?

Annonce

- Der er mange familier med børn og unge, der har deres hverdagsliv og fritidsliv her i Vanløse, og derfor er det vigtigt at der er fokus på fritidsområdet siger Rikke, der derfor er glad for at hun kan være repræsentant for Vanløsespejderne.

Lokal Udvalget har jo ingen reel politisk indflydelse på Rådhuset. tror du at du kan gøre en forskel?

- Lokaludvalget har et vigtigt organ i forhold til at rådgivende og komme med ekspertviden i forhold til den enkelte bydel og her håber jeg, at jeg i kraft af mit lokalkendskab og netværk kan bidrage til at få indflydelse, svarer Rikke Skovgaard Andersen og slår fast, at hun har brugt og stadig bruger meget tid på at tale med foreninger og borgere i Vanløse, og den store viden er hun sikker på kan være nyttig i Lokaludvalget.

Lokaludvalget er for alle - næsten

I valgperioden 2022-2026 består Vanløse Lokaludvalg af 25 medlemmer. 15 fra foreningslivet i Vanløse. De resterende 10 er politisk udpegede, der hvert repræsenterer et parti i Borgerrepræsentationen pr. 1. januar 2022.

Og du bliver ikke som medlem af lokaludvalget besværet med en masse administrativt arbejde, da der til hvert lokaludvalg er knyttet et sekretariat med kommunale medarbejdere, der bistår lokaludvalget med administration, så som at skrive referater, administrere puljer, skrive høringssvar og mødeindkaldelser, arrangere borgerdialog, lave projektarbejde og vedligeholde lokaludvalgets hjemmeside og Facebook-side.

Ved at sidde i lokaludvalget kan du få erfaring med politik og byudvikling på et lokalt plan.

Ifølge Vanløse Lokaludvalg skal du overveje at stille op til Lokaludvalget, hvis du har lyst til at prøve at påvirke politikerne på Rådhuset med dine og dit baglands holdninger og lokale perspektiver og være med til årligt at dele cirka. 1,3 millioner kroner ud til aktiviteter i Vanløse igennem lokaludvalgets puljer.

- Ved at sidde i lokaludvalget kan du få erfaring med politik og byudvikling på et lokalt plan, står der på deres hjemmeside.

Derudover får du, ifølge Lokaludvalget, også erfaring som arrangør af borgerrettede begivenheder i Vanløse, og du er med til at sætte fokus på mærkesager for bydelen.

Dog så skal den forening du stiller op for have eksisteret minimum et år fra den dato, du tilmelder dig valget. Foreningen skal repræsentere eller have minimum 15 medlemmer fra den dato, du tilmelder dig valget og så skal foreningen have aktiviteter i Vanløse.

Så hvis du og din forening kan lave op til ovenstående krav, er det med at skynde dig, for fristen for at stille op som kandidat er 14. januar 2022 kl. 12.00, hvor fristen for tilmelding til at stemme er 7. februar 2022 kl. 12.00

Du kan tilmelde dig her https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=WWG3J9UXJK35

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Løvkvist: Messerschmidt har droppet politikeren og er sprunget direkte til statsmandsrollen

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce