Annonce
Byliv

København har corona-lukket sine bassiner - men på Frederiksberg kan børnene stadig soppe

Soppebassin Langelands Plads på Frederiksberg er allerede åbent til glæde for Isabella på billedet. I skolernes sommerferie er begge Frederiksbergs soppebassiner åbne, imens København holder sine lukkede af corona-hensyn. Foto: Bo Børresen
Af et forsigtighedshensyn holder Københavns Kommune sine soppebassiner og vandlegepladser lukket for at mindske spredningen af corona. På Frederiksberg mener de imidlertid godt, at de mindste kan lege i vandet, så længe de gængse regler bliver overholdt.

Bemærk, at Københavns Kommune 17. juni ændrede sin vurdering. Læs mere om det ved at klikke her. /Redaktionen

Når Københavns Kommune i år vælger at holde sine soppebassiner og vandlegepladser lukket, sker det med henvisning til risiko for coronasmitte.

Men på Frederiksberg har de allerede åbnet det ene af deres soppebassiner og har planer om også at åbne deres andet. Det er en beslutning Frederiksberg Kommune har truffet efter at have været i kontakt med sundhedsmyndighederne.

Annonce

- Vi er i lighed med sidste sommer i løbende dialog med Sundhedsstyrelsens coronahotlinje om driften af soppebassinerne. Styrelsen vurderer også i år, at der ikke er risici forbundet med bassin på størrelse med de, som vi har på Langelands Plads og i Lindevangsparken, oplyser Frederiksberg Kommune i en mail.


Coronavirus smitter ikke gennem soppevand, medmindre man drikker vandet, men det tænker jeg ikke, at folk har lyst til

Helle Krogh Johansen, der er overlæge på klinisk mikrobiologisk afdeling på Rigshospitalet og professor i klinisk mikrobiologi ved Københavns Universitet


I Københavns Kommune begrunder man lukningen af soppebassinerne med risikoen for coronasmitte.

- Vi læner os op ad en sundhedsfaglig vurdering. Selvom smittetallene er relativt lave, så ligger København i den høje ende, og vi har også set flere sognenedlukninger. Smitte med coronavirus i og omkring soppebassiner vil primært relatere sig til de samme mekanismer, som medfører smitterisiko i det øvrige samfund, såsom tæt kontakt mellem mennesker, manglende isolation ved symptomer, dårlig håndhygiejne, dårlig hygiejne relateret til eventuelle kontaktpunkter, forklarer Jakob Hjuler Tamsmark, der er chef for coronateamet i teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Alt for forsigtigt

Københavns Kommunes forsigtighedsprincip vækker undren hos Helle Krogh Johansen, der er overlæge på klinisk mikrobiologisk afdeling på Rigshospitalet og professor i klinisk mikrobiologi ved Københavns Universitet.

- Beslutningen lyder i højere grad som en del af den overforsigtighed, der generelt er over for folkemængder. Coronavirus smitter ikke gennem soppevand, medmindre man drikker vandet, men det tænker jeg ikke, at folk har lyst til – coronavirus smitter via dråber fra luftvejene og ved tæt kontakt,« forklarer Helle Krogh Johansen til Berlingske.

Der er i alt syv soppebassiner i Københavns Kommune plus vandlegepladsen i Fælledparken, som de små altså ikke kan svale sig i denne sommer. Der ud over er også de springvand, der bruges til at soppe i, også fortsat lukket. Det drejer sig blandt andet om springvandet på Israels Plads og i Hans Tavsens Park.

Følg KøbenhavnLIV på Facebook

Vandlegepladser København og Frederiksberg

I skolernes sommerferie – det vil sige i perioden fra 26. juni til 8. august 2021 - vil bassinerne på Langelands Plads og i Lindevangsparken være åbne hver dag uanset vejrudsigt.

fra 1. juni til 25. juni er soppebassinet på Langelands Plads åbent på de dage, hvor temperaturen har rundet 20 grader. Dagtemperaturen bliver af planlægningsmæssige årsager bestemt to dage forud på baggrund af DMI’s vejrudsigt for Frederiksberg.

I København er soppebassiner og vandlegepladser lukket denne sommer. Det drejer sig om:

  • Christianshavns Vold (K)
  • Skydebanehaven (V)
  • Lergraven (S)
  • Bredegrund (S)
  • Nørrebroparken (N)
  • Hulgårds Plads (NV)
  • Wesselsgade (N)
  • Vandlegepladsen i Fælledparken (Ø)
Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Dødsfald: En kulturpolitisk praktiker er gået bort

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

Annonce