Annonce
Politik

K, V og SF i ny aftale: Tilføjer en række punkter og prioriteringer til 2022-budgettet

Brede smil hos Jan E. Jørgensen (V), Simon Aggesen (K) og Balder Mørk Andersen (SF) efter indgåelsen af tillægsaftalen til 2022-budgettet. Pr-foto
Det Konservative Folkeparti, Venstre og SF har netop indgået en aftale om Frederiksberg Kommunes budget for 2022. Aftalen er en tillægsaftale til den to-årige budgetaftale, som blev indgået i september 2020. Tillægsaftalen indeholder desuden en række nye prioriteringer.

- Vi fortsætter det flerårige fokus på minimumsnormeringer i daginstitutionerne, den ambitiøse opdatering af byens plejecentre. Desuden skal der bygges en ny idrætshal på Rolighedsvej, byens skoler skal renoveres, ligesom en ny kultur- og musikskole også snart ser dagens lys.

Sådan ridser borgmester Simon Aggesen (K) hovedpunkterne op i den aftale, som Det Konservative Folkeparti, Venstre og SF netop har indgået i tillæg til den to-årige budgetaftale, som blev indgået i september 2020.

For SF var det helt centralt at få styrket PPR og få variggjort de nødvendige tilbud til unge i Headspace og Ventilen.

Balder Mørk Andersen (SF)

Også SF's Balder Mørk Andersen, som er i valgforbund med Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Alternativet og Enhedslisten, men altså budgetmæssigt er på bølgelængde med Det Konservative Folkeparti og Venstre, glæder sig over den nyindgåede tillægsaftale til budgettet 2022:

Annonce

Et af de områder, som han fremhæver er afsættelsen af 2,4 millioner kroner til en styrkelse af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning (PPR) og dermed en styrkelse af det forebyggende arbejde:

- For SF var det helt centralt at få styrket PPR og få variggjort de nødvendige tilbud til unge i Headspace og Ventilen, men også at sikre et markant løft til kommunes øvrige indsatser mod psykisk mistrivsel blandt unge, udtaler Balder Mørk Andersen, ligesom han glæder sig over kommunens fortsatte fokus på klima og biodiversitet.

Udsattedag og padeltennis

Venstres Jan E. Jørgensen fremhæver, at der er blevet spyttet penge i kommunekassen til brug for langsigtede investeringer:

- Med aftalen får vi genoprettet vores kassebeholdning, sådan at vi fortsat har 100 millioner kroner på kistebunden til de helt store investeringer i fremtiden, siger han og nævner købet af Frederiksberg Hospital, nedrivningen af Bispeengbuen eller mere metro som eksempler.

Af øvrige nye prioriteringer i tillægsaftalen kan nævnes:

Frederiksberg-busserne fastholdes uden besparelser, reetablering af vandvæggen ved hovedbiblioteket, afholdelse af en Udsattedag, etablering af at padeltennisanlæg, ekstra tilskud til Parasport Frederiksberg, etablering af et nyt kulturelt besøgscenter på Allégade 5 (Riises Landsted), investering i nye skolecomputere og øget tilgængelighed til Café Paraplyen.

Læs mere om tillægsaftalen for 2022-budgettet her.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce