Annonce
Byens Bedste LIV

Kalder alle kaffenørder: Ny kaffebar ved søerne tager kaffebrygning til nye højder

Jose Antonio Canseco og Jeppesen åbnede den innovative kaffebar, The Artisan, ved Sortedamssøen i starten af juni. Her kan du få din helt personlige kafferist, som du gang på gang kan tilpasse, så din kaffe er præcis efter din smag. Foto: Sine Bindslev Caspersen.
Hos The Artisan er kaffen ristet efter dine egne præferencer og brygget på det mest innovative kaffeudstyr

Når du går en tur rundt omkring søerne er kaffe to go ofte en essentiel del af turen, men du studser måske ikke over hvor bønnerne kommer fra, hvor meget din kaffe er ristet eller hvilken temperatur der er den perfekte til lige netop den type kaffe.


vi bruger moderne teknologi og software programmer, hvor vi har fuld kontrol over ristningen af bønnerne og mulighed for at udvikle personlige risteprofiler

Kim Jeppesen


Annonce

Men alt dette tages der højde for, når du besøger The Artisan ved Sortedams Sø, hvor kaffeentusiasterne, Jose Antonio Canseco og Kim Jeppesen, har skabt et helt unikt kaffekoncept, som ikke er set før.

- I København er kaffelandskabet meget stort, så for at differentierer os bruger vi moderne teknologi og software programmer, hvor vi har fuld kontrol over ristningen af bønnerne og mulighed for at udvikle personlige risteprofiler, fortæller Kim Jeppesen.

Jose er ved at riste kaffen til perfektion med The Atisans højteknologiske risteudstyr. Foto: Sine Bindslev Caspersen.

Som kunde kan du booke en personlig kaffe roast, hvor der afsættes 30 minutter til at tale om hvilken type kaffesmag du godt kan lide, hvor kaffen ristes derefter. Her kan du følge med i hele risteprocessen via en computerskærm, og se hvordan bønnerne bliver mørkere og mørkere. En personlige kafferist koster 95 kroner, og så får du 250 gram friskristede kaffebønner med hjem.

Kaffens historie er vigtig

Kim plejede at køre rundt i København og sælge kaffe fra med sin egen coffeebike, ind til han mødte Jose fra Peru, som selv har erfaring som barista og kendskab til peruvianske kaffefarmere.

De to kaffeelskere har brugt forårets nedlukningsperiode på, at få The Artisan stablet på benene og bag hver kaffedråbe ligger en historie, som de gerne vil give videre til kunderne.

- Vi vil rigtig gerne fortælle historien bag kaffen og alt hvad kaffen kan. Mange ved ikke, at bønnerne kommer fra et bær og er grønne fra start, fortæller Jose.

- Farmerne håndplukker hvert bær og fjerner bønnen og lader dem tørre i solen. Vi udfører kun den sidste del som er ristningen af bønnerne og kværner dem til kaffe, tilføjer Kim.

Bønnerne købes direkte af farmene i Peru, uden mellemled og prisen er fast hele året. På den måde er Jose og Kim sikre på, at pengene går direkte til dem, som rent faktisk dyrker kaffen.

Annonce

The Artisan anbefaler

Når du besøger The Artisan skal du prøve deres friskbryggede filterkaffe, som brygges på nærmest instrumentelle kaffeværktøjer. Her er mængden af kaffe, trækketid og destilleret vand nøglen til en frugtig kop filter kaffe.

Skal du have en kold og mild kaffedrik er deres shakerato latte et hit og med to kaffenørder bag er en god espresso martini med tyk crema selvfølgelig også et must try!

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce