Annonce
Byggeri

Kampsportens Hus begynder at tage form: - Det bliver et nyt kraftcenter for Nørrebro og Nordvest

Kampsportens Hus, som ses i det travle kryds ved Frederikssundsvej, Lygten, Nordre Fasanvej og Nørrebrogade, begynder at tage form, og skal stå klar 22. juni 2022. Foto: Sine Bindslev Caspersen.
Beton, beton og glas er Kampsportens Hus primære byggesten, men der bliver plads til mere end bare kampsport.

Der er sket en del på Skodagrunden på hjørnet af Lygten og Frederikssundsvej, siden tidligere overborgmester Frank Jensen tog første spadestik til Kampsportens Hus 24. august 2020.

Vi har været forbi byggeriet for at se, hvordan det hele skrider frem og fik en grundig rundvisning.

Kampsportens hus skal stå klar 22. juni i år, og i følge byggeleder, Jacob Holmegaard fra entreprenørvirksomheden Einer Kornerup, kommer der ikke til at være forsinkelser. Den største udfordring har været logistikken, da der bygges meget tæt på fortov og forbigående, og så tager det tid at støbe betonen på byggepladsen, hvilket er en del arkitektfirmaet Entasis' plan for huset.

Annonce
Se billederne af byggeriet her: Billede 1: Den rå beton er en del af udtrykket i de to store aktivitetsru, som kommer til at være på første og anden etage. Foto: Sine Bindslev Caspersen.

Med sit arkitektoniske udseende, kæmpe glaspartier og nøgne betonvægge adskiller huset sig meget fra de omkringliggende bygninger ved Nørrebro Station. Afsættet for huset er at skabe mere fokus og plads til asiatisk kamsport, og derfor er indretningen inspireret af asiatisk arkitektur og kampsportskultur oversat til en raffineret nordisk ramme.

En næsten fire meter høj kobra skal vogte over Kobra Pladsen, som opføres på bagsiden af Kampsportens Hus i Nordvest. Foto: Tomas Knudsen /monstrum.dk


På første og anden etage vil det være muligt at dyrke sport udendørs på åbne terrasser, og på husets bagsiden vil Kobra Pladsen blive etableret som en stor lege -og aktivitetsplads med en næsten fire meter høj kobra, som børn og voksne kan benytte sig af.

Andre aktiviteter

I de nye hus vil foreningerne Nørrebro Taekwondo, Siam Athlete Nation og Copengane Budo Academy flytte ind. Tilsammen har de mere end 1000 medlemmer.

- Det bliver et nyt kraftcenter for Nørrebro og Nordvest. Da der udelukkende er tale om asiatisk kampsport, bliver almindelig boksning ikke en del af huset, men vi har yoga og tai chi med i planen over tilgængelige sportsgrene, fortæller Søren Jørgensen fra Nørrebros Idrætsråd.

Ud over kampsportsforeninger skal den tre etager høje idrætshal også være tilgængelig for aftenskoler, mens skoler, daginstitutioner og børnefamilier kan benytte sig af stedet i dagtimerne.

- Huset er blevet til ud fra et ønske om bedre fysiske rammer for kampsportsforeninger i området, men huset har fået en størrelse, så der også bliver plads og mulighed for andre idræts- og bevægelsesaktiviteter. Der vil være et særligt fokus på aktiviteter for børn og unge i lokalområdet, fortæller Kultur- og Fritidsforvaltningen.

I følge Kultur- og Fritidsforvaltningen har Kampsportens Hus officiel åbning i midten af august.

Det bliver et nyt kraftcenter for Nørrebro og Nordvest.

Søren Jørgensen, Nørrebro Idrætsråd

Kampsportens Hus

• Kampsportens Hus har et indendørs areal på 3.000 m2 og et udendørs areal på 2.000 kvadratmeter til kampsport, bevægelse og leg.

• Projektet har en samlet anlægssum på 104,5 mio. kr., hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 10 mio. kr. og Nordea-fonden med 10 mio.kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb på 54,5 mio. kr. samt udgifter til husets drift.

• Ud over kampsportsforeninger er det sigtet, at bl.a. aftenskoler, skoler, daginstitutioner og børnefamilier kan benytte huset i dagtimerne.

• Huset er tegnet af arkitektfirmaet Entasis og bygges af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce