Annonce
Trafik

Katrinedalskvarteret er en labyrint: Vi laver u-vendinger uafbrudt

Når du først er kørt ned ad Dybendalsvej fra Rebildvej, må du ikke køre tilbage igen. Foto Chili Djurhuus
Nogle borgere er utilfredse med, at Katrinedalskvarteret er blevet en trafikø. De skal nemlig nu køre store omveje for at komme ud.

Tidligere var der gennemkørende trafik i Katrinedalskvarteret, der overbebyrdede området i en sådan grad, at kommune lavede en analyse af trafikforholdene, der endte ud med en trafikregulering fra kommunen.

- Vi har ikke mulighed for at komme ud af området mod Rebildvej, da vi skal køre en kæmpe omvej for at komme ud området, fortæller Søren, som er en af de borgere, der er utilfreds med den trafikregulering, der er sket i Katrinedalskvarteret.

Han fortsætter.

Annonce

- Vi er spærret inde mod Rebildvej, og er derfor pålagt at foretage u-vendinger uafbrudt, når vi skal forlade vores bopæl og søge ud af Katrinedalskvarteret.

Hvorfor er det et problem?

- Vi  tvinges til at køre en kæmpe omvej for at komme ud. Og dem, der forvilder sig herind, kører ofte i ring. Det er en labyrint, fortæller Søren, som forslår, at der foretages trafikændring på de veje, som har indkørsel til Katrinedalskvarteret fra Rebildvej.

Vi skal have ærindekørsel tilladt

- Ved indkørslen fra Rebildvej til Katrinedalskvarteret bør kommunen opsætte vejskilte hvor der står: 'Motorkøretøjer forbudt' og med et underskilt med teksten: 'Ærindekørsel tilladt' for at komme ind i Katrinedalskvarteret.

Skal det gælde over det hele?

-Ja, det skal være det gælde alle veje der fører ind i Katrinedalskvarteret.

Hvad vil det betyde for dig som borger?

- Dette vil medføre, at at det kun er beboere og andre med lovligt ærinde i Katrinedalskvarteret der kører ind og vi kan lovligt kan forlade området mod Rebildvej, svarer Søren.

Trafikal redegørelse over Katrinedalskvarteret. Illustration. Københavns Kommune

Ifølge et notat fra Teknik- og Miljøforvaltningen er det dog ikke ligetil.

Annonce

Evaluering på vej

Ifølge et notat er det planlagt, at den nuværende løsning skal evalueres, når den har haft lejlighed til at virke i mindst et år med normal trafik. Evalueringen er ifølge notatet udsat som følge af corona, hvor trafikmønstrene ikke har været repræsentative. Forvaltningen overvejer derfor pt, hvornår evalueringen bedst kan gennemføres.

Når du først er kørt ned as Dybendalsvej fra Rebildverj, må du ikke køre tilbage igen. Foto Chili Djurhuus

I notatet fremgår det også, at politiet, på baggrund af borgerhenvendelser om overtrædelse af udkørselsforbuddet, har foretaget flere kontroller, og konklusionen er, at omfanget af overtrædelser er så beskedent, at yderligere kontrol ikke er nødvendig.

Forvaltningen er i løbende kontakt med Lokaludvalget og vil inddrage både Lokaludvalg, skole og grundejerforeningerne i den kommende evaluering.

Notat fra Teknik- og Miljøforvaltningen

Nogle borgere oplever dog, ifølge notatet, politiets konklusion som forkert og har gentagende gange henvendt sig om dette til forvaltningen, som på grund af borgernes og politiets forskellige vurdering af situationen, vil gennemføre en tælling af ulovlige udkørsler, og lade denne indgå i evalueringen.

Forvaltningen er i løbende kontakt med Lokaludvalget og vil inddrage både Lokaludvalg, skole og grundejerforeningerne i den kommende evaluering. Forvaltningen ændrer ikke på skiltningen forud for evalueringen.

Ind til nu har forvaltningen modtaget:

- En del henvendelser, som klager over, at personbiler kører ud i retning mod Rebildvej, og at der stadig er for mange udefrakommende og lokale beboere, der ikke respekterer løsningen.

- En del henvendelser, der ønsker tydeligere og skærpet skiltning i forhold til forbuddet mod at køre ud i retning af Rebildvej.

- Enkelte henvendelser, som er utilfredse med, at det ikke længere er tilladt at søge ud af Kvarteret i retning Rebildvej.

- Enkelte forslag, som ønsker andre måder at dæmpe den gennemkørende trafik på.

Annonce

Der er udfordringer

Om der kommer et forbud mod alt andet end ærindekørsel, må tiden vise, da forslaget inden den nuværende løsning  blev drøftet i samarbejde politiet og grundejerforeningerne. Og det blev valgt fra, da forslaget i praksis vil være det samme som at give kørslen fri for alle. Det skyldes, at politiet ikke har mulighed for at håndhæve et sådant forbud. Derfor var netop dette forslag ikke med i de endelige drøftelser, står der i notatet.

En forudsætning for, at en skiltet trafikbegrænsning virker, er nemlig, at politiet kan håndhæve begrænsningen ved at overvåge en lokalitet, hvor overtrædelsen sker. Derfor skal der ikke være undtagelser som for eksempel ærindekørsel på et skiltet forbud ved indkørsel med mindre, at det kan håndhæves ”uforbeholdent” ved udkørsel i den retning, hvor det er forbudt.

Ifølge notatet er det vanskeligt at forestille sig løsninger, der giver borgerne i kvarteret fuld frihed til at køre ind og ud samtidig med, at det sikrer en begrænsning af den uønskede gennemkørende trafik fra nord mod syd, hvilket har været opgaven i dette tilfælde.

Når evalueringen går i gang vil forvaltningen derfor drøfte dette med beboerne som en del af evalueringen. På baggrund af evalueringen skal forvaltning og Lokaludvalg beslutte, hvordan eventuelle spørgsmål kan løses.

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde angriber elever: Fem på hospitalet

corona

Det skal være nemmere at få et stik: Nye vaccinecentre åbner

- Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

byens bedste liv

Vidste du det? Kæmpe juletræ med lys og pynt hænges på hovedet

Tak for kaffe

Ikonisk københavner-café takker af: Farvel og tak for kaffe

112

Dramatik på populært museum: 400 gæster evakueret efter mistanke om brand

Annonce