Annonce
Byliv

Jørgen Leth søger gå-makker: Er det dig?

Jørgen Leth i 2020 ved Sortedam Dossering. Foto: Scanpix/Søren Bidstrup
Tv- og filmmand, journalist, forfatter, cykelkommentator, digter med mere Jørgen Leth efterlyser en gå-makker.

Gennem årene har utallige vist deres villighed til at betale for at gå til foredrag med renæssancemennesket Jørgen Leth. Men nu tilbyder den populære foredragsholder, radiovært, journalist, digter, cykelkommentator og meget mere en lille løn til en, der kan gå tur med ham.

- Venner og følgere. Jeg har brug for en der vil gå tur med mig et par gange om ugen de næste par uger. Jeg betaler LILLE løn og STOR erfaring, skriver Jørgen Leth på sin Instagramprofil, som KøbenhavnLIV har fået lov til at citere fra.

Jørgen Leth, der fylder 84 år 17. juni, søger gå-makkeren via filmoptagelser fra det, der ligner en hospitalsgang fra Rigshospitalet. Han er iført hospitalstøj, men speaker selv i Instagram-historien og har sin lune, underspillede humor i behold. Om lønnen til gå-makkeren skriver han, at han ud over de lille løn vil give:

Annonce

- En MACHNUM! ... hvis ikke jeg er gnaven!!

I KøbenhavnLIVs besked-udvekslinger med Jørgen Leth, uddyber han ikke, hvad han fejler. Men i marts meddelte han i en livesending via sin Facebook-profil, at han var blevet indlagt på hospitalet i byen Palma på Mallorca til observation for en rygskade.


Jeg betaler LILLE løn og STOR erfaring

Jørgen Leth, filmskaber og kulturpersonlighed


Filmskaber på mobilen

Jørgen Leth er kendt for at have skrevet og instrueret over 40 spille- og dokumentarfilm, herunder hovedværket Det perfekte menneske, samt hans dokumentarfilm om cykelsporten, og Stjernerne og vandbærerne, En forårsdag i helvede og Den umulige time.

Han har især de seneste par år formået at gøre brug af de sociale medier og mobile enheder til at bruge sig selv til at skabe. I oktober sidste år var der premiere på hans film "I walk", der er filmet med mobiltelefoner.

Fra 1988 til 2005 kommenterede Jørgen Leth Tour de France for TV 2 sammen med Jørn Mader. I 2005 udgav han sin selvbiografi Det uperfekte menneske, der skabte så megen kontrovers, Jørgen Leth mistede sin kommentatorrolle på TV2. Han fortsatte siden med at kommentere Tour de France i podcastform.

Hvis, du har lyst til at være Jørgen Leths gå-makker, kan du skrive til ham via hans Instgram-profil, som du finder ved at klikke her.

Vi har fået lov af Jørgen Leth til at bringe hans efterlysning efter en kompetent gå-makker. Foto: Screenshot Instagram/jeg_er_jorgen_leth
Vi har fået lov af Jørgen Leth til at bringe hans efterlysning efter en kompetent gå-makker. Foto: Screenshot Instagram/jeg_er_jorgen_leth
Vi har fået lov af Jørgen Leth til at bringe hans efterlysning efter en kompetent gå-makker. Foto: Screenshot Instagram/jeg_er_jorgen_leth

OPDATERING: Jørgen Leth fik på under et døgn 783 henvendelser fra søde mennesker, der gerne ville spadsere med ham:

På kort tid fik Jørgen Leth et overvældende antal henvendelser fra folk, der meget gerne ville gå tur med ham. Foto: Instagram/jeg_er_jorgen_leth
Annonce