Annonce
Klumme

Kid Creole and the Coconut Gry Bay fra Vesterbro

August Darnell (Kid Creole) og Gry Bay august 2021. Foto: Githa Schultz

En af verdens mest sexede babes ifølge en officiel top100, som er født på Vesterbro for 47 år siden og stadig har lejlighed i sin elskede bydel, hedder Gry Bay.

Gry har mange titler på sit CV udover babe: Danser, teater-og filmskuespiller, TV-roller, singer-songwriter, uddannet lærer indenfor Rudolf Steiner pædagogik, clairvoyant for bare at nævne nogle. Indenunder Gry's gyldne lange naturlige lokker gemmer sig også en cand.mag i teatervidenskab.

Gry har betrådt de fleste danske store teaterscener eller revyscener, selvom hun blev afvist på teaterskolen med beskeden om, at hun så alt for uskyldig ud og blev rådet til at satse på at sælge pølser eller blive overfaldet, så hun kun få noget livserfaring og se mere slidt ud, hvis hun ville søge ind en anden gang.

Annonce

Selvom det ikke blev teaterskolen i Danmark, modtog Gry et scholarship ved Washington Universitet. Men fik samtidigt tilbudt en af hovedrollerne på Nørrebros Teater med blandt andre også Lars Knutzon og sprang til. Film og tv-serier i ind og udland er det også blevet til. Gry er det vi ganske enkelt kalder naturtalent.

Gry blev hyret i 1997 første gang af Kid Creole og er nu den længst optrædende Coconut ud af tre, som både danser, synger og indimellem også har solonumre i bandet.

Githa Schultz

Af filmroller kan blandt andet nævnes filmen ”Slim Slam Slum” fra 2002, hvor Gry spillede overfor Thure Lindhart i den morsomme og for den tid ret nyskabende danske filmkomedie, instrueret og skrevet af brødrene Marcelino og Jorge Ballarin.

Hun kan også skrive jubilæums Coconut på sit CV i det amerikanske hitband Kid Creole and the Coconuts, der hittede helt tilbage i 1980`erne første gang og stadig er et efterspurgt liveband.

Gry blev hyret i 1997 første gang af Kid Creole og er nu den længst optrædende Coconut ud af tre, som både danser, synger og indimellem også har solonumre i bandet. Kid Creole med det borgerlige navn August Darnell og band har netop optrådt i Italien til en festival sponsoreret af blandt andet modegiganten Gucci.

Gry fik hovedrollen i filmen `All About Anna` fra 2005. Produceret af Zentropa Production og Innocent Pictures, i den lettere erotiske genre der høstede en pris i 2006. Hvor også den schweiziske videokunstner Pipilotti Rist fik øje på hendes naturlige skønhed og skuespillertalent og hyrede hende prompte til en rejse i den brasilianske amazonjungle for at skabe sit videokunstværk ”Homo sapiens sapiens”.

Værket skulle udstilles ved Biennalen i Venedig i den katolske kirke San Stae i 2005.

Efter sigende kom det Pave Paul og Vatikanet for øre, der fik røgelse og myrra skær galt i halsen. Så stikkontakten til værket blev trukket før tid, og Grys guddommelige krop i Pipilotti Rists drømmende mesterværk i kirkens loft blev pillet ned. Til gengæld har værket været udstillet flere steder i verden til stor begejstring og i 2010 på Louisiana i Humlebæk.

I perioder har der været stille omkring Gry i underholdningsbranchen, selvom hun dog har leveret speaks som fast radiostemme, været med i børnemusical på Bremen Teater og i TV-serier samt reklameroller.

Stilheden skyldes mest, at Gry har sin 11-årig datter Lärke Rose med den svære diagnose (GUA). En Autisme Spektrum Forstyrrelse, der kræver, at Gry i perioder er nødt til at være sammen med hende alle døgnets timer.

Kid Creole med liveband har også ligget corona stille, men nu turnerer gruppen igen, og Gry kan heldigvis tage datteren med indimellem til livekoncerterne rundt omkring i verden. Om få uger er Gry igen på vej denne gang til Amsterdam for at optræde med Kid Creole.


Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Nekrolog

Mindeord: I Blumes Antikvariat bød Tove på kaffe længe før andre begyndte at kombinere bøger og kaffe

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Stjerneadvokat hyrede sig selv for skattekroner - men borgmester kan ikke svare på, om hun synes, det er okay

Det sker

3-2-1 nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

vandvidsbilisme

Vidner søges: Vanvidsbilist var tæt på at ramme Niels og hans hund

København

Der er allerede flere parkeringslicenser end parkeringspladser: Nu bliver der 24 færre p-pladser

Skattekroner

Stjerneadvokat afsløret i dobbeltrolle: 'Jeg kan ikke sige, at det er bevidst snyd. Men det er en mistanke, man kan få'

København

Onkel Dannys Loppemarked: Sidste chance for at gå på jagt efter genbrugsguld

Annonce