Annonce
ERHVERV

Borgmesteren og ministeren: Vi skal skabe arbejdspladser, der er tabt i lufthavnen

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og borgmester Allan S. Andersen drøfter udviklingen af erhvervsområdet Kirstinehøj III på Tømmerupvej. Foto: Beskæftigelsesministeriet.
Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S) og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) er enige om, at et nyt erhvervsområde ved lufthavnen kan skabe nogle af de arbejdspladser, der er tabt i lufthavnen.

Mette Frederiksen-regeringen foreslår, at Tårnby og Dragør for at planlægge ikke-støjføltsomt erhverv som for eksempel produktionsvirksomhjeder eller inden for lager og logistik, på to to større arealer i komunerne, hvor der i dag ikke er mulighed for byudvikling.

Og det vækker glæde på borgmesterkontoret på Tårnby Rådhus.

- Vi har arbejdet målrettet gennem flere år for at skabe et nyt erhvervsområde, 'Kirstinehøj III'. Men vi har ikke haft mulighed for at føre planerne ud i livet, da en række statslige regulativer har bundet os. Derfor er jeg meget tilfreds med regeringens udspil, fordi det nu åbner op for muligheder, vi længe har ønsket os. Et nyt erhvervsområde er endnu mere vigtigt for os nu, fordi vi er hårdt ramt på beskæftigelsen efter nedgangen i lufthavnens aktiviteter,' udtaler Allan S. Andersen.

Annonce

Kirstinehøj III kan blive til virkelighed på et område langs Tømmerupvej mellem Englandsvej og Amager Landevej.


Vi har arbejdet målrettet gennem flere år for at skabe et nyt erhvervsområde, 'Kirstinehøj III'. Men vi har ikke haft mulighed for at føre planerne ud i livet, da en række statslige regulativer har bundet os.

Allan S. Andersen


Lufthavnen udbygges

Regeringen spiller samtidig med med et forslag om at ændre udbygningsloven, så Københavns Lufthabn får mulighed for at indlede en udvikling. Det er blandt andet lufthavnens ønske at udbygge lufthavnens terminalområde, og at afkorte tværbanen og lukke den for landinger i nordvestlig retning ind over byen.

Udbygningen af terminalerne skal sikre, at lufthavnen også fremover kan tilbyde en kapacitet og et serviceniveau, der matcher de internationale konkurrenter, og gør det nemt for både forretningsrejsende og private at rejse til og fra Danmark. Herudover skal udbygningen sikre de mange arbejdspladser i lufthavnen og i luftfartsrelaterede erhverv.

Endelig vil det som led i arbejdet med udbygningen blive undersøgt, om der kan ske en ændring af støjzoner eller støjrestriktionsområder omkring lufthavnen, der kan åbne nye muligheder for byudvikling i nabokommunerne Tårnby og Dragør.

Planen har allerede fået en del kritik fra lokale borgere, men Peter Hummelgaard understreger, at det handler om at skabe vækst og arbejdspladser samt udnytte de lysere tider med en økonomi og beskæftigelse, der er i fremgang.

-Tårnby og Dragør er fortsat meget hårdt ramt af coronakrisen, og mange har mistet deres arbejde, men regeringen har nu givet nye muligheder for lokal erhvervsudvikling for eksempel ved af justere støjcirkulæret, så man efter mange års ønske kan udvikle Kirstinehøj III. Det har været diskuteret længe, men ingen har handlet på det før nu. Forhåbentlig vil det skabe mange lokale arbejdspladser i fremtiden, udtaler Peter Hummelgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce