Annonce
Vesterbro

Klar til festival: Politisk medvind til Musikhuset

Vesterbrogade 59 rummer som minumum resten af 2021 Musikhuset København med kammermusik og ensambler. Foto: René Mølskov
Der er gode nyheder for alle, der elsker klassisk og akustisk musik. Det tidligere bymuseum er indtaget af Musikhuset København og Kultur- og Fritidsudvalget har netop indgået driftsaftale for resten af året og afsat 250.000 til driften.

Der er endnu engang jubel at spore i Musikhuset København, efter et flertal i Kultur- og Fritidsudvalget besluttede at lave en driftsaftale for resten af 2021.

- Det er med en meget stor glæde at foreningen Musikhuset København får denne grundlæggende politiske opbakning til at indgå en brugsaftale med Københavns Kommune. Det betyder at vi i perioden frem til en kommende renovering kan bruge nogle af de fantastiske rum, herunder den smukke og akustisk enestående velklingende festsal, til at afvikle koncerter i, siger formand for Musikhuset København, Viktor Wennesz.

Der var stor debat om den fremtidige brug af huset, da det i første omgang blev sat til salg i 2019 og enere trukket af salgslisten igen og tilbudt Musikhuset København i første omgang.

Annonce

Musikhuset København kommer ikke selv med en pose penge til driften og har derfor været afhængige af kommunal opbakning.

Vesterbrogade 59, der tidligere var rammen for Københavns Bymuseum. Foto: René Mølsov


Finansieringen af lejen er bevilget som reservationsleje i Overførselssagen, hvor der også blev afsat 250.000 kroner til driftsudgifter og aktiviteter. De 250.000 kroner indgår nu i driftsaftalen, dog fratrukket udgifter til forbrug i perioden.

I begyndelsen af maj aftalte Kultur- og Fritidsforvaltningen møde med initiativtagerne til Musikhuset København og aftalte, at de ændrer foreningens vedtægter, så det bliver en åben og demokratisk forening med klare valgregler og gennemsigtig beslutningsstruktur. Når de nye vedtægter er vedtaget indgår foreningen og forvaltningen ifølge planerne en aftale om aktiviteter og budget.

Det er dog allerede nu muligt at melde sig som medlem af foreningen Musikhuset København ved at sende en mail til: medlem@musikhusetkoebenhavn.dk. Det koster 200 kroner om året.

Desuden bliver der allerede 9. til 13. juni arrangeret levende musik i huset, når musikfestivalen ANSLAG med 20 koncerter sættes i søen. Det var tanken, at festivalen skulle have været holdt allerede i februar, men blev udskudt på grund af corona.

Under Copenhagen Jazz Festival den 2-11 juli inviterer Musikhuset desuden også til Musikhuset JAZZ, med 10 koncerter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce