Annonce
Samfund

- Kommende butik  på Jydeholmen bidrager ikke til et levende eller indbydende hjørne

Foto: HL Management A/S
På torsdag ser Kirkens Korshærs nye butik dagens lys. Det er dog ikke alle, der er glade for butikkens fremtoning. Ejerne maner til besindighed.

Torsdag klokken 10 klippes snoren til den nye Kirkenes Korshærsbutik i de gamle Lisstil-lokaler på hjørnet mellem Jydeholmen og Jernbane Alle. Men ifølge Vanløse-borger, Mette Falk Holm, der har skrevet til VanløseLIV, bidrager det ikke til et levende, interessant eller indbydende hjørne, da det virker lukket, og det synes hun er ærgerligt, da det ellers er en butik der tjener et godt formål.

Det hjørne er ikke det bedste billede på starten af forretningslivet, specielt set i lyset af at Vanløses forretninger og andre i Vanløse kæmper for at være en levende og pæn bydel, siger hun.

Redaktionen har derfor været forbi den kommende butik, og spurgt hvad planen er med butikkens vinduesparti.

Annonce

Kan godt forstå bekymring

Den 133 kvadratmeter store butik i to plan får, ifølge genbrugsleder, Henrik Andreasen mere lyst og nyt inventar for at skabe en new school butik, (hvor den tidligere ifølge ham var old school, red) og det er ifølge Henrik Andreasen, det kunderne efterspørger.

Nu kan vi jo se, at jeres tøjstativer ud mod Jernbane Alle og Jydeholmen med en hvis plade foran.  Flere borgere mener ikke, at det er levende, interessant eller indbydende? Hvad siger du til den kritik?

- Stativerne kommer til at står foran vinduerne, da vi har tøjet i stueplan, svarer Henrik Andreasen og forklarer, at tøjstativerne står foran vinduerne for at udnytte alle kvadratmeter.

- Vi skal betale husleje og det er ikke meget tøj, vi kan sælge, hvis vi ikke har tøj hele vejen rundt, fortsætter genbrugslederen, der godt kan forstå Vanløse-borgernes bekymring, specielt, når hele bygningen lige nu er pakket ind i presenning. Men han lover at det nok skal blive rigtig hyggeligt.

Vi skal betale husleje og det er ikke meget tøj, vi kan sælge, hvis vi ikke har tøj hele vejen rundt.

Henrik Andreasen, genbrugsleder i Kirkens Korshær

Og administrerende direktør i HL Management A/S der ejer bygningen, Henrik Lid, er sikker på at det nok skal blive godt.

- Jeg er ikke enig, at flytningen af Kirkens Korshær til hjørnebutikken ikke bidrager til et levende, interessant eller indbydende hjørne. Tværtimod vil der fremover ligge en meget velbesøgt butik på hjørnet, forklarer direktøren og forklarer, at de er interesseret i at skabe en attraktiv bymidte med varieret butiksudbud.

Henrik Lid slår desuden fast, at de naturligvis ønsker, at butikken fremtræder indbydende, og at facadevinduerne benyttes til udstilling, og han pointerer, at han har tiltro til at Kirkens Korshær efterlever det ønske.

Han påpeger dog, at butikken ikke endnu ikke er færdigindrettet og åbnet, og arbejdet med at gøre butikken salgsklar er stadig i gang.

Kirkens Korshær

Kirkens Korshærs overskud har siden 1912 gået til at støtte socialt udsatte, hjemløse, psykisk syge og enlige mødre i Danmark.

Organisationen har blandt andet varmestuer, hvor hjemløse kan få bad, rent tøj og måske en bisidder med på kommunen. Derudover har de fællesspisning og lektier cafe på Christianshavn, hvor de blandt andet laver 2500 madpakker om året.

Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HISTORISK

Hanne har studeret lokummer i København: - Du kan let se forskel på, om det er rige eller fattige, der har skidt

Søerne

Derfor bygger de en bro i Sortedams Sø

Historisk

Søen ved landsbyen: Københavnernes vandforsyning gennem 500 år

Månedens Buket

Hvis du kender typen, skal du ikke holde dig tilbage

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Portræt

Pelle blev afhængig af heroin som 25-årig og bor nu i en lillebitte lejlighed i Nordvest: Drømmer om at køre sydpå

Oversvømmelser

Enormt underjordisk byggeri skal sikre byen mod oversvømmelse: Danmarks største tunnel kan rumme vand svarende til 15 gange Rundetårn

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Alarm 112

Politiet leder efter spinkel mand med kort skæg efter knivstik

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Chok

Teglværket skal forlade Sydhavnen: Vi finder ikke sådan et sted igen

Byliv

Store byggeprojekter på vej ved havnefronten: Den største nyhed skal findes på Fisketorvets parkeringstag

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

Annonce