Annonce
Byliv

Kommunen lagt ned af ansøgere: Antallet af gadehaver tredobles

Hjørnet af Malthe Bruuns Vej og Finsensvej har allerede sin egen gadehave. Den bliver her passet af Birthe Sværke Andersen og Mary Søderberg (t.h.). Foto: Karsten Klintø
En overvældende interesse for at blive gadehaveejer har ført til, at Frederiksberg Kommune vil tredoble antallet af gadehaver i forhold til de oprindelige planer.

Frederiksberg Kommune har modtaget ikke færre end 130 ansøgninger om tilladelse til at anlægge en gadehave på kommunalt areal. Det er den enkelte ansøgers eget ansvar at passe og pleje arealet.

Til det formål modtager man blandt andet vækstjord, frøblanding, planter og haveredskaber fra kommunen som et led i kommunalbestyrelsens mål om at øge biodiversiteten og skabe mere bynatur på Frederiksberg.

Da efterspørgslen har vist sig så overvældende, lægger forvaltningen i Frederiksberg Kommune nu op til at ændre konceptet, så der bliver mulighed for 30 gadehaver i en lidt enklere type i stedet for de oprindeligt planlagte ti gadehaver.

Annonce


Antallet af ansøgninger bekræfter mig i, at mange borgere vil yde sit for at løfte vores fællesskab.

Balder Mørk Andersen


De første gadehaver bliver etableret i indeværende sommer eller i sensommeren.

Under udvælgelsen af de 30 gadehaver vil følgende kriterier blive prioriteret: Geografisk spredning på Frederiksberg, havens bidrag til lokal bynatur (er der for eksempel et område, hvor en gadehave vil tilføre ekstra værdi) og havens bidrag til fællesskab (er der for eksempel borgere, der vil gå sammen om at passe en gadehave eller er der familier eller boligforeninger, der har ansøgt).

Mange bække små gør et blomsterhav

SF's Balder Mørk Andersen, der i 2018 søsatte visionerne om Frederiksberg som bivenlig kommune, er begejstret over den store interesse for gadehaverne:

- Jeg glæder mig enormt meget over at mærke den massive opbakning fra de frederiksbergske borgere til tiltag, der skal gøre vores by mere blomsterrig. Når det kommer til øget biodiversitet i byen, er det alfa og omega at mange bække små, som bekendt gør en stor å. Eller skulle jeg rettere sige "gør et blomsterhav".

Balder Mørk Andersen tilføjer:

- Antallet af ansøgninger bekræfter mig i, at mange borgere vil yde sit for at løfte vores fællesskab. Det giver mig kun endnu mere gejst til at kæmpe for flere midler til lignende tiltag og projekter.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Nyhed

Nyt medie på Frederiksberg ser dagens lys

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mindreårig affyrede skud i Solbjerg Have

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

Byliv

Efter brand: Kendt café lukker permanent

Erhverv

Thomas Delaney køber Frederiksberg-villalejlighed af en nuværende FCK'er: Se den 11 millioner kroner dyre bolig

Klumme

Bøghs historiske hjørne: Hård disciplin på det gamle børnehjem – Frederiksberg Friskoles bygning på Dronningensvej 3

Byliv

Borgere på Frederiksberg: Salg af narko er et udbredt problem i byen

Det sker

Rundvisning på Christiansborg med Jan E. Jørgensen: Kom bag facaden

Annonce