Annonce
Grønt byliv

Kommunen må lære af et borgerdrevent initiativ som "Vedligehold "Hullet""

Ane Storm, kandidat til Borgerrepræsentationen (V) mener kommunen bør lære af borgerinitiativet bag "Hullet" på Beauvaisgrunden i Lyngbyvej-kvarteret på Ydre Østerbro. Fotokollage: Angela Brink. Foto: Venstre/Simon Steen-Petersen
Borgergruppens forsøg på at øge kommunens opmærksomhed på en grøn plet tæt ved Hans Knudsens Plads er forbilledligt.

Debat: Anton Greiffenberg har med Facebook-gruppen "Vedligehold "Hullet"" sat sig for at øge kommunes opmærksomhed omkring en grøn plet her på Østerbro - tæt ved Hans Knudsens Plads. Nye boliger er allerede skudt op, og kommunen har planer om svømmehal og bosted samme sted.

Indsatsen omkring ”Hullet” er et glimrende eksempel på, at vi som borgere gerne bakker op skabelsen af flere rekreative og grønne byrum. Og at vi selv gerne yder en praktisk indsats.

Heldigvis er Københavns kommune i fortsat udvikling. Boliger, arbejdspladser og rekreative områder skyder op. Til glæde for fælles livskvalitet. Desværre ofte med en vis sagsbehandlingstid. Uagtet årsag, så befinder det fysiske areal sig i en ”venteposition” og bliver ikke vedligeholdt som andre grønne byrum. Det er en skam!

Annonce

”Hullet” er netop et eksempel på denne situation. Mens vi venter, så kunne området betragtes som et midlertidigt grønt byrum for lokalområdet.


Alle partier bakker op om stadig flere grønne byrum. Skal det kun være permanente løsninger? Og skal det kun være forvaltningen, som udpeger og udvikler disse grønne byrum?

Ane Storm (V) kandidat til Borgerrepræsentationen


Skal en kommune af Københavns kaliber ikke turde skabe midlertidige løsninger på kommunale grunde? Alle partier bakker op om stadig flere grønne byrum. Skal det kun være permanente løsninger? Og skal det kun være forvaltningen, som udpeger og udvikler disse grønne byrum? Hvorfor ikke understøtte frivillige initiativer fra borgere som Anton Greiffenberg?

Kære kommune! Find lidt penge til at rengøre og vedligeholde ”Hullet"! Så har I skabt endnu et grønt byrum, hvor borgere i alle aldre føler sig trygge og har lyst til at gå tur med hunden, grille eller lege i det gode vejr. Det er en lokal ”mini-Fælledpark” – måske kun i nogle år. Men I har øget livskvaliteten for borgere på Østerbro. Og hvem ved – måske der er andre steder i kommunen? Kunne man ikke foranledige en kampagne for at undersøge det?

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvinde snydt af tricktyv: Men kort efter fik hun sin hævn

BYLIV

Så er det slut: Herolds Varehus bliver til museum i Stege

112

Person reddet ud fra brand i natten

København

Kæmpe debat om larm i Nørrebroparken: - Politiet burde skue ned for deres sirener

KLUMME

Mai & Rådhuset: Hvis du vil have en ven i politik, bør du købe en hund

BYLIV

Spøgelseshistorier fra Fyrtårnet: Røgalarmen gik i gang hele tiden

Byliv

Ikonisk kunstværks overlevelse lider et knæk: Uden det mister området en vigtig del af sin historie

Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Alarm 112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm 112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

112

53-årig mand varetægtsfængslet for vold mod sin kæreste - hun er stadig i kritisk tilstand

Annonce