Annonce
Politik

Konservative beskylder Vindfeldt for at bruge spareplaner som anledning til at fjerne projekter, han ikke bryder sig om

- Det vil være et grotesk spild af Frederiksberg-borgernes penge bogstaveligt talt at hælde en masse millioner kroner ned i et sort hul, fastslår Nikolaj Bøgh (K). Foto: Bo Børresen
- Det virker fuldkommen ude af proportioner, når borgmesteren overvejer helt at droppe parkeringskælder-projektet, fastslår Nikolaj Bøgh (K) og kalder det "grotesk spild af Frederiksberg-borgernes penge", hvis Vindfeldt gør alvor af sine overvejelser.

Nikolaj Bøgh, politisk ordfører for Det Konservative Folkeparti på Frederiksberg har ikke meget til overs for, at borgmester Michael Vindfeldt (S) overvejer at spare det storstilede parkeringskælder-projekt bag rådhuset væk:

- Det virker fuldkommen ude af proportioner, når borgmesteren overvejer helt at droppe projektet på grund af, hvad han kalder økonomiske udfordringer for kommunen, siger Bøgh og fortsætter:

- Vi i Det Konservative Folkeparti er i hvert fald ikke med på blot at dække det store hul bag rådhuset til igen og genetablere parkeringspladsen. Det vil være et grotesk spild af Frederiksberg-borgernes penge bogstaveligt talt at hælde en masse millioner kroner ned i et sort hul. Det vil betyde, at vi mister en historisk mulighed for at få et nyt, attraktivt byrum lige midt på Frederiksberg.

Annonce

Robust budget

Nikolaj Bøgh perspektiverer:

- Det har aldrig været meningen, at den centrale plads på Frederiksberg blot skulle benyttes til bilparkering. Sådan har det bare udviklet sig i takt med, at bilerne er blevet flere og flere. Det gør vi nu noget ved. Den kommende plads vil kunne rumme rigtig mange muligheder for mere grønt, mere leg, sport og ophold med udeservering og forhåbentlig også madboder. Det kan blive en kæmpe gevinst for Frederiksberg.

At påstå at denne situation er helt uventet, er meget svær at tage seriøs.

Nikolaj Bøgh (K)

Nikolaj Bøgh mener, at Michael Vindfeldt maler et skræmmebillede af Frederiksberg Kommunes økonomi:

- Det budget, der er lagt for 2021/22 er robust, og det tager også højde for uforudsete udgifter. At der er stigende udgifter på de specialiserede områder, vidste vi alle godt, og vi har for længe siden aftalt, at det skal håndteres i forbindelse med budgetforhandlingerne til september, siger Bøgh og uddyber:

- Det er klart, at vi har en udfordring med renoveringen af Frederiksberg Svømmehal. Men den må vi håndtere, når vi kender omfanget og ikke forfalde til tilfældige panikløsninger. Allerede sidste år vidste Socialdemokratiet udmærket, at det kunne blive nødvendigt at ophæve samarbejdet med entreprenøren. Så at påstå at denne situation er helt uventet, er meget svær at tage seriøs. Der er intet reelt nyt som tilsiger, at budgettet skal åbnes. Og da slet ikke før regnskabet i april, som er det naturlige tidspunkt at gøre status.

Annonce

Lovet til højre og venstre

Nikolaj Bøgh er overbevist om, at der ligger en helt anden agenda bag Michael Vindfeldts spareplaner:

Umiddelbart ser vi ikke nogle overraskelser, som kan berette hovedløse ændringer i kommunens prioriteringer.

Nikolaj Bøgh (K)

- Det handler i bund og grund om, at Socialdemokratiet har en masse valgløfter, som de ikke kan finansiere med det budget, vi har lagt, for de har lovet til højre og venstre. I stedet for at prioritere benytter det nye flertal anledningen til at fjerne projekter, som det tidligere flertal har gennemført, og som de ikke bryder sig om. Det er ikke ordentligt, fastslår Bøgh og konkluderer:

- Nu tyr man til panikløsninger og symptombehandling. Hvis den nye borgmester mener sine mange ord om det brede samarbejde alvorligt, så bør han tage initiativ til en fornuftig drøftelse af økonomien med flere valgmuligheder, hvis der er brug for at ændre noget. Umiddelbart ser vi ikke nogle overraskelser, som kan berette hovedløse ændringer i kommunens prioriteringer.

I stedet for at prioritere benytter det nye flertal anledningen til at fjerne projekter, som det tidligere flertal har gennemført, og som de ikke bryder sig om, hævder Nikolaj Bøgh (K). Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skadedyr

Uhygiejniske skadedyr i Amager-boliger: - Den anden morgen lå der et på vores komfur. Det er lige ubehageligt nok

Mad og drikke

Populær restaurant lukker efter 7 år på Nørrebro: Nu kan du gøre et kup og købe deres ting

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Jackpot

Pensionist vinder stor Lotto-gevinst: Jeg rystede i benene, da jeg cyklede hjem

- Historisk selvmål af Putin: Eksperter gør status på tre måneders krig i Europa med ukrainsk lykke på slagmarken

Flagskibsbutik

For første gang i Danmark: Nike åbner butik - se hvor her

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Undergrundstoner

Hvad gemmer der sig mon hernede i bunkeren i Fælledparken? Snart kommer det op til overfladen

Politikontrol

Kaos i skolegården: Så tog betjentene affære

Hylder boykot, men sælger stadig selv Ecco-sko: Nu trækker Niels Flemming Hansen sig som ordfører

Gratis badedyr

Så du den skøre tradition ved guldfesten i Parken? Nu kan du få dit eget badedyr med hjem helt gratis

Efterspil

Aggressive FCK-fans invaderede bane under guld-fest: Nu truer klubben med strenge sanktioner

Kæmpecykelsti

Kaos-krydset ved Dybbølsbro: Her er kommunens plan

Annonce