Annonce
BUTIKSLIV

Kræmmergårdens koncept går rent ind på lystavlen: Kunderne elsker at købe og sælge deres egne varer

Réne Petersen og Bettina Ratje havde svært ved at fatte, at Kræmmergården er kåret til årets Amagerbutik for maj. Prisen blev overrakt af AmagerLIV og filialdirektør Dorthe Ankersen fra Danske Bank. Foto Jan Jeppesen.
Bettina Ratje og René Petersen holdt en velfortjent fridag og passede barnebarnet, men så ringede AmagerLIV for at servere årets bedste nyhed: Ægteparret bag Kræmmergården i Dragør er kåret til Månedens Amagerbutik i maj.

- Vi er meget glade for prisen. Og vi er meget taknemmelige for, at vores kunder har haft en finger med i spillet, siger Bettina Ratje, da AmagerLIV og Danske Bank møder ægteparret Bettina og René foran Kræmmergården i Dragør for at overrække prisen som Månedens Amagerbutik i maj.

Det er blandt andet på baggrund af anbefalinger fra AmagerLIVs læsere og brugere, at prisen denne gang tilfalder Kræmmergården, der dagligt ligner en myretue af kunder. For her er alt, hvad hjertet begærer af genbrugsvarer i de 250 stande, som kunderne selv lejer.

Kræmmergården holder åbent syv dage om ugen, så Bettina og René havde egentlig planlagt at holde en velfortjent fridag, da medarbejderen Laila ringede til privaten for at fortælle, at AmagerLIV og Danske Bank ville komme forbi med diplom og blomsterbuket.

Annonce

- Det må være årets bedste nyhed, siger Bettina, der blandt andet har en fortid som bankrådgiver i Amagerbanken.

For fem år siden besluttede Bettina Ratje og René Petersen at sætte alt på et bræt ved at åbne Kræmmergården i den dengang faldefærdige ejendom på hjørnet af Englandsvej og Søndre Kinkelgade. Der blev brugt masser af knofedt og ikke mindst mange penge for at udleve drømmen om skabe et unikt koncept. Og det er lykkedes. Konceptet går rent ind på lystavlen - ja, det er så attraktivt, at der pt. er en del kunder på venteliste.


Vi har kunder i alle aldre og fra alle dele af landet, men konceptet tiltaler især mange unge piger og kvinder, der gerne vil købe og sælge genbrugstøj.


Konceptet

Konceptet er enkelt:  Du kigger ind i butikken, tager en kurv og går på indkøb. Hver stand er lejet af en kunde, som har placeret sine varer dér. Finder du noget på en stand og er tilfreds med prisen, der står på varen, så put den i din kurv. Til sidst går du til kassen og betaler for dine varer. En stand lejes for minimum en uge. Derefter bestemmer du, hvad du vil have på standen og hvad prisen for dine varer skal være. Du indretter selv standen og mærker varerne med pris på stregkoder. Når lejeperioden slutter, henter du dine resterende varer og afleverer standen tom.

- Vi har kunder i alle aldre og fra alle dele af landet, men konceptet tiltaler især mange unge piger og kvinder, der gerne vil købe og sælge genbrugstøj, forklarer René.

Læs hele historien om Månedens Amagerbutik i AmagerLIVs avisudgave onsdag 16. juni.

Kåringen fik smilene frem blandt de ansatte. Her er det Laila, der lige tager en dans med diplomet. Foto: Jan Jeppesen.
René viser rundt i Kræmmergården, hvor de 250 stande er placeret både i stueetagen og på første sal. Foto: Jan Jeppesen.
Bettina og René bliver lykønsket med prisen af filialdirektør Dorthe Ankersen, Danske Bank, og AmagerLIV. Foto: Jan Jeppesen.
Kræmmergården er et slaraffenland for enhver smag. Her er blandt en stand med en gammel Tina Turner-vinylplade. Foto: Jan Jeppesen.

Månedens Amagerbutik

Du kan anbefale en butik på AmagerLIVs Facebook-side.

Skriv en kort anmeldelse om hvorfor netop din favoritbutik skal udvælges til Månedens Amagerbutik. Kriterierne er; god service, smilende personale, bedste udsmykning og produkter af god kvalitet.

Et dommerpanel bestående af redaktør Jan Jeppesen og medierådgiver Henrik Clausen, AmagerLIV, filialdirektør Dorthe Ankersen og souschef Morten Lasson, Danske Bank, vil udvælge Månedens Amagerbutik på baggrund af anbefalingerne.

På grund af coronarestriktioner og nedlukninger har kåringerne været suspenderet i marts. Derfor er der kåret to butikker i april.

2021-kåringer: ARPIL I: Frk Pape i Holmbladsgade. ARPIL II: Groland Marketenderi i haveforeningen Nordre Vang. MAJ: Kræmmergården i Dragør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce