Annonce
Kunst

Kreativitet og smagsprøver i Øksnehallen

Creative Mind Experience, Øksnehallen. Foto: Githa Schultz

Der er to begivenheder i mit liv, der altid står lysende klart som highlights i jagten på at finde noget særligt at berige sit liv og hjem med, nemlig kreativiteten på Venice Beach i Californien og Christianias Julemarked.

Jeg fik dog noget af samme vibe, i en mere luksuriøs og udvidet udgave, på Creative Mind Experience i Øksnehallen over to dage i april. Udstillingens hovedformål var at skabe en unik konstellation af kunst, design, smagninger, live art, mad, mode og musik. Der var et kreativt klientel i kategorierne, nøje udvalgt af folkene bag Creative Mind til udstillingen.

Af spændende kunst og design ud af mange kan nævnes Vesterbro kunstneren Charlotte Bøjlén Olsen, som både maler og er smykkedesigner. En alsidig kunstner med et fint sirligt udtryk i både smykker og malerier.

Annonce

Eller Jesper Dahl som malede på lærred, der hang i rummet tæt ved hans stand. De fleste kender ham som musikeren Jokeren. Altid garanti for imødekommenhed, og folk stoppede op og fik en sludder med ham, mens han malede. Det er som om, at Jesper Dahl, der en årrække boede på Vesterbro, er en lang fest med fuld knald på og en kunstner med meget forskellige udtryk.

Et lille levende rosen blomsterkunstværk i flere farvenuancer, en gave jeg aldrig glemmer. Blomster der i øvrigt også holdt sig levende og friske i flere uger i æsken.

Githa Schultz

Gallery Strayfield i Hellerup udstillede Jesper Dahls kunst for godt et år siden. Det var kunstnerens eget klokkeværk i 100 forskellige maleriudgaver under overskriften 'Last Man Standing'. Som han stod der i Øksnehallen og malede, var det dog en mere eftertænksom Jesper, som spekulerede på krigen i Ukraine.

Der var mange smagsprøver på flydende varer blandt andet fra Bornholm Spirits med 11 forskellige produkter, og særligt en faldt jeg straks for. En Special Edition snaps skabt af den innovative kok, Casper Sobczyk, kendt som smørkokken fra Solskinsøen. Den er lavet på rabarber og stjerneanis, der både lyder lækkert, smager lidt sødt og let og har en sart lyserød farve.

Og sådan kunne man fortsætte til andre stande med spiritus, for eksempel gin fra Lindenskov Distillery eller øllikøren Ultra fra firmaet Puns, der bestod af varm øllikør med flødeskum, hvilket var en lækkerbisken af et shot.

Ualmindelig smukke eksklusive håndlavede unika epoxymøbler og spejlmøbler fra Bo Unikt, hvor det var som igen at stå i Petrified Forest i Arizona og kigge på farvespillet i forstenede træstammer millioner af år gamle.

Da jeg første gang holdt fernisering med min egen kunst i Galerie Eros i Holbergsgade i 2011, fik jeg en meget fin blomsteræske af min japanske stewardesse kollega. Et lille levende rosen blomsterkunstværk i flere farvenuancer, en gave jeg aldrig glemmer. Blomster der i øvrigt også holdt sig levende og friske i flere uger i æsken. Nicolai Bergmann hedder den danske skaber, og hans firma er verdenskendt. Ikke mindst i Japan, hvor han startede sin egen forretning for snart tyve år siden og har flere butikker på verdensplan. Nicolai Bergmanns blomsteræsker var med på udstillingen, hvor man selv havde mulighed for at kreere sin egen blomsteræske.

Der var 176 stande at fordybe sig i og næsten 9500 besøgende og taget i betragtning af, at 295 kroner for en endagsbillet, eller 400 kroner for begge dage, måske virker lidt pebret, var der til gengæld mulighed for at købe exceptionelt ind med rabat.

Klummeskribent Githa Schultz. Foto: René Mølskov

Githa Schultz

Githa Schultz er født og opvokset på det Vesterbro, hun stadig er en del af. Med egne ord har hun været her lige så længe som Sonja fra Saxogade - og hun bor her endnu. Hendes klummer handler om livet set med Vesterbro-øjne, men med tanke på den verden, vi lever i. Selv siger hun, at hun holder af det lidt pinlige, det skæve og det kantede. Med et bankende Vesterbro-hjerte skriver hun om det alvorlige, men også det humoristiske og selvironiske.

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

Tre grunde til at Erdogan spærrer vejen til Nato for Sverige og Finland

Annonce